Nedsat pris! Karen Blixens Afrika: friheden, farmen og forfatterskabet Forstør
Kategorier / sektioner:

Karen Blixens Afrika: friheden, farmen og forfatterskabet (Bog, Hæftet)

Af: Jørgen Stormgaard

Forlag: Haase
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 350
Dato for udgivelse: 21-3-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788755912656
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsillustrator: stoltzedesign
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
232,45 kr
pdf, drm
182,90 kr

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Historien om Karen Blixens 17 år lange ophold i Kenya er velkendt fra forfatterindens egen beretning, Den afrikanske Farm, men også fra filmen Mit Afrika. Bogen bygger på virkelige hændelser, men er samtidig fiktion. Filmen tegner et stærkt romantiseret billede, især af kærlighedsforholdet mellem den danske baronesse og den engelske eventyrer Denys Finch Hatton.
Karen Blixens Afrika går bag kulisserne og belyser en række væsentlige forhold i historien om, hvorfor den unge kvinde valgte at emigrere til den britiske kronkoloni. Hvordan hun på sin afrikanske farm håndterede det at leve side om side med folkeslag, der var fremmede for hende. Hvad hun mente om de indfødtes traditioner - og hvad de mente om hendes. Hvordan hun forholdt sig til islam, herunder sharialoven, som hun selv kom til at dømme efter. Hvordan hun betragtede sin dobbeltrolle som repræsentant for overmagten og ven med den lokale befolkning. Og hvad hun i virkeligheden følte for de to mænd i sit afrikanske liv, storvildtjægerne Bror Blixen og Denys Finch Hatton. En lang række begivenheder og mennesker, der fik betydning for Karen Blixen, analyseres og sættes i relation til det senere så berømte forfatterskab. Afslutningsvis kommer bogen ind på de racismeanklager, som Karen Blixen efter sin død blev udsat for fra afrikansk hold.
Karen Blixens Afrika er det første danske forsøg på at give en samlet vurdering af forfatterindens ophold i Kenya. Bogen er rigt illustreret og inddrager foruden Karen Blixens egne breve til familie og venner adskillige samtidige og nutidige kilder - beundrere såvel som kritikere.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Karen Blixens Afrika: friheden, farmen og forfatterskabet

Karen Blixens Afrika: friheden, farmen og forfatterskabet