Nedsat pris! Khirbet Khizeh: slagmark
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Khirbet Khizeh: slagmark (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: S. Yizhar

Forlag: Møller
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 129
Dato for udgivelse: 31-5-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Oversætter: Hans Henrik Fafner, Rivka Uzan Fafner
Redaktion: Jacob Møller Overgaard, Sarah von Essen
ISBN-13: 9788792927422
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Efterord: Herbert Pundik - Omslagsgrafiker: Leo Scherfig
Forord: Herbert Pundik
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Hebraisk
Udgave: 1
Oplag: 1
Formater / udgaver

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Erindringsromanen KHIRBET KHIZEH - SLAGMARK udkom første gang på hebraisk i 1949. Den handler om den arabisk-israelske krig 1948/49, som forfatteren S. Yizhar (1916-2006) selv deltog i.
Romanen har, siden sin udgivelse, været en vigtig del af den nationale debat om de begivenheder, som gik forud for oprettelsen af staten Israel. KHIRBET KHIZEH - SLAGMARK er ikke de eksilerede araberes anklageskrift mod den jødiske overmagt, men derimod den jødiske soldats forsøg på at komme overens med den krig og magtdemonstration, han er del af. Et forsøg på at forstå, hvordan netop de, som er mærket af eksilet, kan dømme andre til eksilet.
Om forfatteren
S. Yizhar blev født i 1916 i byen Rehovot, der ligger i det nuværende Israel, ca. 20 km fra Tel Aviv. Hans forældre var indvandrere fra Rusland. Han kæmpede i den arabisk-israelske krig i 1948 og repræsenterede arbejderpartiet i det israelske parlament,
Knesset, fra 1949 til 1967.
Som forfatter betragtes S. Yizhar som en af moderne hebraisk litteraturs fornyere med sin kombination af litterær prosa og jævnt dagligdagssprog. Hans sætninger er tit lange med mange afstikkere, hvor tanker og sansninger glider ind mellem hinanden i lange associationer, en slags stream of consciousness.
Ved siden af sit forfatterskab var S. Yizhar professor i uddannelsesforskning ved Hebrew University i Jerusalem og i hebraisk litteratur ved universitetet i Tel Aviv. Han har skrevet romaner, noveller, børnebøger og non-fiction, ofte om dagene før og umiddelbart efter etableringen af den israelske stat. Han har modtaget en lang række litterære priser og er oversat til over 20 sprog.
S. Yizhars rigtige navn var Yizhar Smilansky. Han døde som 89-årig i 2006.

Anmeldelser (0)