Nedsat pris! Kilden til Jeppe paa Bierget Forstør
Kategorier / sektioner:

Kilden til Jeppe paa Bierget (Bog, Indbundet)

Af: Gunnar Sivertsen

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Indbundet
Sprog: Norsk
Sideantal: 294
Dato for udgivelse: 3-12-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788779346284
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

230,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 298,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Baggrunden for Jeppe og Danmarks mest kendte folkekomedie er blevet læst på et falsk grundlag af Holbergforskerne gennem 200 år! På Holbergs fødselsdag udkommer den egentlige kilde - med en disputats om Jeppetolkningernes veje og vildveje.
Jeppe paa Bierget er pæredansk. Eller er myten om bonden, der fik lov at være baron for en dag, i virkeligheden et holbergsk kludetæppe af litterært stof hentet udefra? Danmarks mest kendte folkekomedie hviler især på én inspiration, hvis kilde forskerne mærkeligt nok aldrig har bekymret sig om at læse: romanen Utopia (1640) af den tyske latindigter Jakob Bidermann. Det viser Gunnar Sivertsens disputats, som udkommer 3. december.
Bidermanns oversete fortælling er et stykke verdslig underholdningslitteratur, som Holberg tog til sig, så den ofte må have ligget øverst i bunkerne på hans arbejdsbord. For citatkunstneren Holberg ha romanen sandsynligvis været den mest anvendte nyere latinske kilde. Den har påvirket flere af Holbergs komedier.
Den aktuelle disputats kulegraver Jeppelæsningernes veje og vildveje gennem 200 år og lancerer den første oversættelse af Utopia.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kilden til Jeppe paa Bierget

Kilden til Jeppe paa Bierget