Nedsat pris! Kirstine: en historisk roman
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Kirstine: en historisk roman (Indbundet, Dansk)

Af: Lars Novrup Frederiksen

Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788770706827
Udgave: 2. (30-10-2019)
Oplag: 1. (30-10-2019)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Indbundet
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
213,30 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Dansk middelalderroman, med epicenter i Midt-vestjylland
Kirstine er ud af en magtfuld adelig familie, Hvideslægten. Faderen dør, og moren gifter sig igen. Kirstine bliver derefter anbragt på det nærliggende Stubber Kloster ved Vinderup, lige langt fra Skive og Viborg.
Handlingen foregår i tidsrummet 1275 til 1287 og sætter med stor kyndighed den dramatiske handling på plads i danmarkshistorien.
Lars Frederiksens debutroman om den unge Kirstine, der snart bliver priorinde på Stubber kloster formidler fint middelaldersamfundet og dets mange  spændinger mellem adelen, kirken, storbønderne, kongemagten og klostrene.
Kirstine leder klostret med omtanke og vestjysk handelstalent, og uden at ville det bliver hun og klostret inddraget i den lange kæde af dramatiske hændelser, der leder frem til mordet på Erik Klipping .
Hvor mordet præcist finder sted er ikke afgørende, men der er ikke langt til Vinderupgård, hvor rigets tidligere marsk Jens Kalf og hans søn spiller en hovedrolle i kampen om kongemagten, men også i forhold til den unge priorinde fra Stubber Kloster.
Som en vigtig forudsætning for romanen har Lars Novrup Frederiksen, der er bosiddende i Sevel, i nærheden af klosterruinen ved Stubber Sø, beskæftiget sig med lokalhistorie i en årrække.

Anmeldelser (0)