Nedsat pris! Klangen af en stjerne: historien om vidunderbarnet, Else Marie Pade, der voksede sig stærk i nazisternes fængsel og blev Danmarks første elektroniske komponist Forstør
Kategorier / sektioner:

Klangen af en stjerne: historien om vidunderbarnet, Else Marie Pade, der voksede sig stærk i nazisternes fængsel og blev Danmarks første elektroniske komponist (Bog, Indbundet)

Af: Troels Donnerborg

Forlag: Byens Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 310
Dato for udgivelse: 1-11-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788799295180
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Trine Agger Eriksen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 1-2 uger.

112,50 kr

-24.5%

Vejl. pris: 149,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 1944 sidder Else Marie Pade udkørt og forslået i Århus Arrest. Hun er yngste medlem af Danmarks eneste rent kvindelige modstandsgruppe, som Gestapo har optrevlet, og hun ved ikke, hvordan hun skal komme igennem flere forhør.
Først da hun hører lyden af musik for sit indre øre, ved hun, hvad hun skal gøre. Med spændet fra sin hofteholder indridser hun melodien ´Du og jeg og stjernerne er venner´ i cellevæggen, og herefter beslutter hun sig for at stole på det, hun altid har kunnet høre inde i sig selv. Hun danser Charleston i cellen og laver flere unoder end nogen anden.
I efterkrigstiden bliver de indre lyde til elektronisk musik, og selv om datidens etablerede musikmiljø sammenligner hendes værker med Hitlers støjende taler, er hun i dag anerkendt som Danmarks første elektroniske komponist.
Klangen af en stjerne er Else Marie Pades helt personlige livshistorie - fortalt, som var det en roman.
Bogen bygger på omfattende interviewarbejde med den i dag 84-årige Else Marie Pade - og de bekymrede breve, hendes mor sendte sin datter, mens hun sad i fængsel, udgives for første gang i bogform.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Klangen af en stjerne: historien om vidunderbarnet, Else Marie Pade, der voksede sig stærk i nazisternes fængsel og blev Danmarks første elektroniske komponist

Klangen af en stjerne: historien om vidunderbarnet, Else Marie Pade, der voksede sig stærk i nazisternes fængsel og blev Danmarks første elektroniske komponist