Forstør

Klaus Lindewalds scenebilleder (Bog, Hæftet)

Af: Lars Schwander

Forlag: Det kongelige Bibliotek Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 84
Udgivelse: 1. udgave, 1991.
ISBN-13: 9788772891385
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 1991
Første udgivelsesår: 1991
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

95,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

»Teater er samarbejde. Nogle af medarbejderne er mere synlige end andre. Sådan skal det også være.
Fotografen Klaus Lindewald var gennem mere end 15 år fast fotograf for Folketeatret, Det ny Teater, Gladsaxe Teater og andre københavnske scener. Han var dermed en af de usynlige medarbejdere, der nede i mørket med sit kamera gjorde forestillingerne synlige.
Hans omhyggelige, meddigtende, menneskelige serier fra lange prøver og forestillinger er uafrystelige dokumenter fra en væsentlig periode i nyere dansk teater.
Med sit samarbejde med Bror Bernild tilførte Klaus Lindewald teaterfotografiet en moderne, uglamourøs helt personlig kvalitet. Han var der altid. Teatret og skuespillerne og de andre kunstnere, som han kendte, trak meget hårde veksler på ham.
Billederne var overalt. Klaus Lindewald forblev usynlig. Andre væsentlige arbejdsområder blev hans fotografier for flere gallerier og billedkunstnere samt Ny Carlsberg Glyptoteks samlinger.
Jeg lavede selv en bog med Klaus Lindewald omkring Cirkus Arena i sommeren 1972. Også her på markedspladser og marker var hans billeder af cirkusfolket rystende medmenneskelige.
Det vil være en overraskelse for mange, hvor mange af vore "klassiske" skuespillerportrætter, teaterfotos, kunstnerportrætter, nu fælles gods, der kom fra hans hånd.
Klaus Lindewald var en stor, varm, vidunderlig fotograf.«
- Per Arnoldi.
Bogen er en rigt illustreret monografi om teaterfotografen Klaus Lindewalds billeder fra 1965-1986 med portrætter af danske skuespillere.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Klaus Lindewalds scenebilleder

Klaus Lindewalds scenebilleder