Nedsat pris! Klima og mennesker: Humanistiske perspektiver på klimaforandringer Forstør
Kategorier / sektioner:

Klima og mennesker: Humanistiske perspektiver på klimaforandringer (Bog, Hæftet)

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 232
Dato for udgivelse: 31-1-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Redaktion: Mikkel Sørensen, Mikkel Fugl Eskjær
Medforfattere: Mikkel Fugl Eskjær, Mikkel Sørensen
ISBN-13: 9788763540773
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

153,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Antologien Klima og Mennesker adresserer et af de absolut mest aktuelle emner i vor tid: Klimaet, klimaforandringerne og klimadebatten. Hvor forskningen omkring klimaet som udgangspunkt har taget afsæt i naturvidenskabelige metoder og målinger, betragter denne bog emnet ud fra en humanistisk optik - fra menneskets synspunkt.

 Den ser bl.a. på, hvilke mytologier, forestillinger og fortællinger mennesket gør brug af, når vi skal tale om og forstå klimaforandringerne og ikke mindst de konsekvenser, de har for den menneskelige tilværelse. Hvordan er isbjørnen f.eks. kommet til at spille mytisk-ikonisk rolle i klimadebatten, hvor den af kunstnere, politikere og miljøbevægelser bringes i spil som et symbol på den arktiske naturs potentielle forsvinden i en verden med klimaforandringer?

Antologien består af tre dele:
Første del omhandler vores kulturelle og historiske forudsætninger for at forstå og respondere på klimaforandringer.
I andel del behandles de kulturelle repræsentationer og fortolkninger af klimaet, der findes i bl.a. litteraturen, kunsten og massemedierne.
Sidste del handler om klima og praksis - her undersøges det, hvordan forskellige initiativer, som har til hensigt at reducere vores CO²-aftryk, opfattes af de mennesker, der er involverede.

Antologiens ni artikler er skrevet af forskere fra et bredt spektrum af det humanistiske felt. Samlet giver artiklerne et bud på en humanistisk klimaforskning, der kan skabe nye rammer for vores måde at forstå og reflektere over de klimatiske forandringer.

Mikkel Sørensen er Cand. mag i arkæologi og ph.d. i arktisk arkæologi, lektor ved Saxo-instituttet på Københavns Universitet. Fra 2005-2009 ansat på Nationalmuseets center for Grønlandsforskning, hvor han har deltaget i det tværvidenskabelige GeoArk-forskningsprojekt

Mikkel Fugl Eskjær er Cand. mag og ph.d. i Film- og medievidenskab, lektor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet. Han er bl.a. forfatter til bogen Film som Kommunikationsmedie.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Klima og mennesker: Humanistiske perspektiver på klimaforandringer

Klima og mennesker: Humanistiske perspektiver på klimaforandringer