Nedsat pris! Kognitiv semiotik: En antologi om sprog, betydning og erkendelse Forstør
Kategorier / sektioner:

Kognitiv semiotik: En antologi om sprog, betydning og erkendelse (Bog, Hæftet)

Forlag: Haase
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 637
Dato for udgivelse: 31-1-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
Illustrator: Peer Bundgård - Jesper Egholm - Martin Skov
Redaktion: Peer Bundgård - Jesper Egholm - Martin Skov
ISBN-13: 9788755911697
Produkt type: Bog
Bidragyder: Per Aage Brandt m.fl.
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2003
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

194,00 kr

-55,00 kr

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En grundbog med oversættelser af nyklassiske, udenlandske artikler og nye tekster skrevet af danske forfattere. Bogens emne er "menneskets kognition", dvs. dets evne til at begribe og kategorisere sin omverden meningsfuldt og at give dette udtryk i ord.
KOGNITIV SEMIOTIK er unik i både dansk og international sammmenhæng. For første gang nogen sinde er i ét værk samlet centrale tekster af de amerikanske forfattere, som op gennem 1980erne og 1990erne er blevet kendt som repræsentanter for den kognitive lingvistik eller kognitive semantik. Der er tale om lingvister, filosoffer og litterater som George Lakoff, Mark Turner, Gilles Fauconnier, Ron Langacker og Len Talmy. Alle forskere, der har besøgt landets universiteter flere gange, og som de seneste fem-ti år har været gjort til genstand for stadig stigende opmærksomhed både i det akademiske miljø og i offentligheden generelt.
Side om side med den amerikanske skole inden for kognitionsforskningen - som har dybe rødder i den kontinentale fænomenologi - præsenteres en række europæiske og danske semiotikeres bidrag til en betydningsteori på kognitivt grundlag. En betydningsteori, som søger at forklare den sproglige betydningsdannelse (selv grammatik!) med henvisning til menneskets overordnede evne til at strukturere og organisere sine erfaringer. De danske og europæiske bidragydere har enten sideløbende eller endda før deres amerikanske kolleger udviklet beslægtede tanker og teorier om betydningsstrukturernes forankring i en omverdensforståelse og bredere i en erfaring af og interaktion med den fremtrædende verdens strukturer. Bogen har dermed også til hensigt at bringe disse traditioner i dialog med hinanden og at give danske læsere mulighed for at sætte sig ind i de forskellige teorier, perspektivere dem med hinanden og vurdere deres styrker og mangler.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kognitiv semiotik: En antologi om sprog, betydning og erkendelse

Kognitiv semiotik: En antologi om sprog, betydning og erkendelse