Nedsat pris! Koloniale aftryk Forstør
Kategorier / sektioner:

Koloniale aftryk (Bog, Hæftet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slagmark
Sideantal: 217
Dato for udgivelse: 30-5-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Nr. i serien: Bind: 75,
Redaktion: Astrid Nonbo Andersen, Sine Jensen Smed
ISBN-13: 9788791041952
Produkt type: Bog
Bidragyder: Arnold Highfield, Rikke Lie Halberg, Bertha Rex Coley, Emilie Paaske Drachmann, George F. Tyson, Vibe Nielsen, Pernille Østergaard Hansen, Nathalia Brichet, Frida Hastrup, Astrid Nonbo Andersen, Sine Jensen Smed, Malie Rosbech, Paul Mason, Curt Sørensen
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

130,50 kr

-13%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Året 2017 markerer 100-året for overdragelsen af de tidligere dansk-vestindiske øer til USA. Med denne overdragelse sluttede over 200 års dansk koloniherredømme i Caribien, og de politiske bånd mellem Danmark og De Amerikanske Jomfruøer blev brudt. Men forbindelsen mellem de to samfund eksisterer dog stadig: Den fælles historie har sat sine spor i det kulturelle, økonomiske og politiske liv, og det er denne forbindelse, som vi ønsker at tematisere med dette nummer af Slagmark.


Nummeret har særligt fokus på den nyere historie, på tiden efter at Danmark solgte øerne og op til i dag. Temaartiklerne undersøger de forskellige aftryk, som den danske koloniale tilstedeværelse i Caribien har afsat – både i Danmark og på Jomfruøerne. Vi håber med nummeret at kunne bidrage til den genskrivning og genfortolkning af den koloniale historie, som finder sted i disse år. Og vi håber, at kunne bidrage til at skabe nye bånd mellem Danmark og Jomfruøerne i formidlingen af den fælles historie. Koloniale Aftryk indeholder således bidrag af forskere fra både øerne og Danmark.  


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Koloniale aftryk

Koloniale aftryk