Kommentar til Paulus breve til Thessalonika Forstør
Kategorier / sektioner:

Kommentar til Paulus breve til Thessalonika (Bog, Hæftet)

Af: Niels Hyldahl

Forlag: Anis
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Teologisk serie.
Sideantal: 170
Dato for udgivelse: 1-10-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
ISBN-13: 9788774573340
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

69,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Paulus to breve til menigheden i Thessalonika (nutidens Saloniki) er de ældste kristne dokumenter, der har nået eftertiden. De er også de første breve fra Paulus´ hånd, der findes, og giver allerede derved et enestående indblik i den ældste kristendoms historie.
De er skrevet omkring år 50 e.Kr., altså kun en snes år efter korsfæstelsen af Jesus. I løbet af disse få år er den nye religion nået så langt ud i verden som fra Jerusalem til Makedonien, har sprængt de etniske grænser og er sprunget fra jøderne til makedonerne og grækerne!
I de to breve konfronteres læserne med en glødende apokalyptisk forventning om Jesus´ genkomst, som de fleste kristne ifølge Paulus´ overbevisning vil komme til at opleve i levende live. Også dødes opstandelse bliver der tale om, såvel som om den datidige antisemitisme, som Paulus - selv jøde - selvfølgelig godt kendte, men ikke tog del i.
Om ægtheden af Første Thessalonikerbrev hersker der i dag ingen som helst tvivl.
Derimod er ægtheden af Andet Thessalonikerbrev i stigende grad blevet anfægtet, både på det europæiske kontinent og i de engelsk-talende lande. Den foreliggende kommentar argumenterer imidlertid for ægtheden af begge breve og hævder, at de kun under forudsætning af at stamme fra Paulus udgør virkeligt inciterende læsning.
Niels Hyldahl (f. 1930) er dr.theol. og var fra 1969 til 2000 professor ved Det Teologisk Fakultet, Københavns Universitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kommentar til Paulus breve til Thessalonika

Kommentar til Paulus breve til Thessalonika