Nedsat pris! Kompendium i civilprocessen Forstør
Kategorier / sektioner:

Kompendium i civilprocessen (Bog, Hæftet)

Af: Rasmus Beyer

Forlag: SB
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 208
Dato for udgivelse: 31-12-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
ISBN-13: 9788791433528
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

173,15 kr

-13%

Vejl. pris: 199,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En retssags gang fra anlæggelse af sag til dom eller forlig (Del 1-7): Kompendiets hovedemne er Retsplejelovens regler om en retssags gang ved de almindelige domstole fra anlæggelse af sag til dom eller forlig. Gennemgangen af dette emne indeholder indbyggede, udvalgte dele af emnet praktisk behandling af civile retssager. ´Praktisk behandling af civile retssager´ er i dette kompendiums forstand bl.a. spørgsmål, der rejser sig inden et eventuelt sagsanlæg: Er der udsigt til at vinde sagen - Hvad koster en retssag? Etc. Men også Retsplejelovens regler set ud fra en praktisk synsvinkel - i modsætning til praktiske oplysninger om f.eks. adresser m.v. til de forskellige domstole ? således at man får en praktisk forståelse af det at føre en retssag. ´Indbyggede dele´ dvs. at kompendiet ikke eksplicit indeholder kapitler, afsnit m.v. med overskriften ´praktisk behandling af retssager´ eller øvrige angivelser af hvad der er og ikke er praktiske aspekter.
Fuldbyrdelse af retsafgørelser m.v. (fogedret) (Del 8): Del 8 giver et overblik over de fogedretlige regler i Retsplejeloven, dvs. reglerne om gennemtvingelse (tvangsfuldbyrdelse) af domme m.v. (´fogedprocessen´). Har sagsøgeren ´vundet´ over sagsøgte (den domfældte) i en retssag, kan det være at domfældte frivilligt opfylder dommen. Opfylder domfældte imidlertid ikke dommen frivilligt, kan domhaveren (tidligere ´sagsøger´) tage dommen med i fogedretten. Fogedretten, evt. under bistand af politi, låsesmed og anden medhjælp, står herefter for at gennemtvinge dommens resultat. Fogedretten sørger med andre ord for at domstolenes afgørelser føres ud i livet.
Sagsomkostninger (Del 9): Del 9 giver et overblik over Retsplejelovens regler om sagsomkostninger, hvem der skal betale disse m.v.
Konfliktløsningsalternativer til de almindelige domstole (Del 10): En retssag er ikke altid den mest hensigtsmæssige løsning på en juridisk konflikt. Retssager kan være dyre, langvarige og ressourcekrævende og kan mellem erhvervsdrivende være ødelæggende for et længerevarende samarbejdsforhold. Hertil kommer at domstolene ikke altid har sagkundskab på et givet område. Del 10 giver et overblik over andre måder at løse civile konflikter på end at gå til domstolene. Skal parterne vælge domstolsvejen eller er parterne bedre stillet ved at anvende de muligheder, der består i form af f.eks. voldgift eller alternativ konfliktløsning, herunder mægling og mediation?
Kompendiet er primært skrevet til brug for jurastuderende, som enten obligatorisk skal til eksamen i civilproces eller har valgt at følge fag, der beskæftiger sig med civilprocessen. Det har været formålet, at udarbejde et hjælperedskab, som sammen med egentlige lærebøger, kan danne grundlag for effektiv tilegnelse af reglerne i Retsplejeloven samt øvrige centrale retskilder i civilprocessen. Herudover er kompendiet rettet mod enhver, der beskæftiger sig med og/eller har interesse for civilproces.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kompendium i civilprocessen

Kompendium i civilprocessen