Nedsat pris! Kongen af Thule: en biografi om Knud Rasmussen Forstør
Kategorier / sektioner:

Kongen af Thule: en biografi om Knud Rasmussen (Bog, Indbundet)

Af: Kurt L. Frederiksen

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 437
Dato for udgivelse: 30-9-2016
Udgivelse: 3. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788702201925
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Janus René Andersen
Forord: Troels Kløvedal
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

271,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Knud Rasmussens liv var eventyrligt. Han blev Danmarks store polarforsker, og hans bedrifter gjorde ham til en folkehelt. Hans indsats gjorde Danmark til en af de førende polarforskernationer og var stærkt medvirkende til, at Grønland kom til at høre til Danmark og ikke til Norge. Det var ham, der åbnede Grønland for danskerne og resten af verden. Og han var den, der skaffede flest etnografiske effekter fra Grønland og Arktis til Nationalmuseet.


Men der var mere i det. Han ledte også efter noget inde i sig selv. Noget, der havde det med at ændre sig, lige når han troede, at han havde fundet, hvad han søgte.


KONGEN AF THULE er en biografi, der kommer omkring hele mennesket Knud Rasmussen; polarforskeren og ekspeditionslederen, ægtemanden og kvindebedåreren, europæeren og urmennesket. Bogen bygger på Kurt L. Frederiksens første bog om Knud Rasmussen fra 1995, og forfatteren har nu gennemgribende revideret sit storværk, gennemskrevet det og tilføjet detaljer, som ikke har kunnet afdækkes før nu.


Fra Troels Kløvedals forord:


Når Knud Rasmussens bedrifter og hyperaktive liv bliver ved med at være så spændende, er det, fordi den gnist, som hele tiden er fremdriften, lysten og livsnydelsen, er i dynamikken mellem dansk, europæisk dannelse og så det vilde urmenneske, som Knud Rasmussen både havde i sit hjerte, og som han bruger fuldt ud i sin rejseteknik. (.) Så sart, så skør er overlevelsen i pressede minus 40 graders blæsende kulde på toppen af verden eller på et skib i stormvejr. En enkelt lille fejl, og en årsagskæde går i gang, som kan ende med en katastrofe .


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kongen af Thule: en biografi om Knud Rasmussen

Kongen af Thule: en biografi om Knud Rasmussen