Nedsat pris! Konsekvenser: en bog om det lægelige skøn og etiske dilemmaer med omdrejningspunkt i DR-dokumentaren "Pigen der ikke ville dø" Forstør
Kategorier / sektioner:

Konsekvenser: en bog om det lægelige skøn og etiske dilemmaer med omdrejningspunkt i DR-dokumentaren "Pigen der ikke ville dø" (Bog, Hæftet)

Af: Benedicte Dahlerup

Forlag: Skriveforlaget
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 325
Dato for udgivelse: 6-6-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788793525481
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsillustrator: Lis Bo
Fotograf: Ulla Voigt
Illustrationsangivelser: ill. med fotos
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

154,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En bog om det lægelige skøn og etiske dilemmaer med omdrejningspunkt i DR-dokumentaren ´Pigen der ikke ville dø´.


Efter DR-dokumentaren ´Pigen der ikke ville dø´ blev sendt 10. oktober 2012, skete der en kaotisk omvæltning i Benedicte Dahlerups liv. Hun valgte til sidst at gå på pension, da det lægelige skøn blev kriminaliseret og konferencebeslutninger betvivlet, hvilket medførte, at Benedicte Dahlerup blev sigtet af politiet og kom i Sundhedsstyrelsens ´gabestok´.


Som det fremgår af bogen, endte usandheder med at blive til sandheder efter en fejlbelagt sagsbehandling i nævnene, specielt i Styrelsen for Patientsikkerhed, samt manglende opbakning fra hospitalet. Benedicte Dahlerup klagede efterfølgende til Folketingets Ombudsmand, som efter mere end to års sagsbehandling vurderede, at der ikke var grundlag for at kritisere Sundhedsvæsenets Disciplinærnævns sagsbehandling i det omfang, han valgte at undersøge sagen.


Nu er det op til læserne selv at vurdere nævnenes sagsbehandling i fuldt omfang, og de konsekvenser der kan være for sundhedspersonale og patienters retssikkerhed.


---


Benedicte Dahlerup er født i 1948 og uddannet speciallæge i neurokirurgi i 1985 på Aarhus Universitetshospital. Hun har arbejdet i syv lande på 12 neurokirurgiske afdelinger og har dermed en bred international neurokirurgisk erfaring i mange forskellige kulturelle sammenhænge. Hun har skrevet to bøger om hjernedødskriteriet og har medvirket i fire tv-udsendelser i Danmark om hjernedød og organtransplantation. Hun har derudover skrevet mange artikler og holdt et utal af foredrag om hjernedødskriteriet for at formidle fakta om hjernedøden på en let tilgængelig måde.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Konsekvenser: en bog om det lægelige skøn og etiske dilemmaer med omdrejningspunkt i DR-dokumentaren "Pigen der ikke ville dø"

Konsekvenser: en bog om det lægelige skøn og etiske dilemmaer med omdrejningspunkt i DR-dokumentaren "Pigen der ikke ville dø"