Nedsat pris! Kreditaftaler og ejendomsforbehold
Kategorier / sektioner:

Kreditaftaler og ejendomsforbehold (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Hans Helge Beck Thomsen

Forlag: Karnov Group
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 311
Dato for udgivelse: 20-2-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788761931320
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2000
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

Mangler pt.

Formater / udgaver
499,50 kr
499,50 kr

499,50 kr

-7.5%

Vejl. pris: 540,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Denne bog omhandler kreditaftaler og ejendomsforbehold, som området ser ud i dag.


Bogen træder i stedet for de tidligere udgaver af bogen Kreditaftaleret, og ændringen af bogens titel skyldes navnlig den meget stærkt udvidede behandling af kreditaftaler, der er en følge af implementeringen af EU´s seneste og særdeles komplicerede forbrugerkreditdirektiv fra 2008 i dansk ret. Ændringen følger desuden af det forhold, at regler om ejendomsforbehold fortsat findes i kreditaftaleloven. Bogen er derfor stort set nyskrevet.


Bogens første hovedemne om kreditaftaler omhandler implementeringen af forbrugerkreditdirektivet fra 2008, som ikke blot har medført ændringer i lovens anvendelsesområde, men som også medfører en væsentlig forøgelse af såvel den prækontraktuelle som kontraktuelle oplysningspligt.


Forbrugerdirektivet indfører samtidigt helt nye regler om såkaldte tilknyttede kreditaftaler, kreditgiveres kreditvurderingspligt, forbrugeres fortrydelsesret og kreditformidlere. Kendskab til de nye regler om oprettelse af kreditaftaler er nødvendigt for enhver, der færdes på kreditaftalelovens område. Både for professionelle kreditgivere og for de advokater, der i forbindelse med deres inkassovirksomhed opretter frivillige forlig. Disse er i almindelighed kreditaftaler, som helt eller delvist er omfattet af loven. Bogen påviser, at implementeringen af forbrugerkreditdirektivet fra 2008 på nogen områder må anses at være behæftet med visse fejl og mangler - hvilket ikke har gjort den i forvejen komplicerede kreditaftalelov lettere tilgængelig for dens brugere.


Bogens andet hovedemne om ejendomsforbehold er udbygget væsentligt og ajourført. Det er endvidere suppleret med bemærkninger om forholdet mellem ejendomsforbehold og virksomheds- og fordringspant, som i hvert fald i dele af den juridiske teori forekommer at have været behæftet med nogen usikkerhed. Endvidere er der i bogen gjort bemærkninger om den formentlig retsstridige praksis om partiel tinglysning af ejendomsforbehold i køretøjer, over hvilke rettigheder skal tinglyses for at opnå omsætnings- og kreditorbeskyttelse.


Målgruppe


Bogen er ikke alene skrevet til studiebrug, men i lige så høj grad til brug for advokater, revisorer, medarbejdere i pengeinstitutter og finansieringsselskaber og andre, som i deres arbejde - eller blot af interesse - ønsker et øget kendskab til parters retsstilling i kreditaftaler og i køb med gyldigt og ugyldigt ejendomsforbehold.


Om forfatteren


Bogens forfatter er professor, ph.d. Hans Helge Beck Thomsen, der er tilknyttet Aarhus Universitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kreditaftaler og ejendomsforbehold

Kreditaftaler og ejendomsforbehold