Kreutzersonaten Forstør
Kategorier / sektioner:

Kreutzersonaten (Bog, Hæftet)

Af: Lev Tolstoj

Forlag: BF
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 139
Dato for udgivelse: 3-2-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Anders W. Holm
ISBN-13: 9788771830187
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsillustrator: Charles Gogin
Originaltitel: Krejtserova sonata
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Russisk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
100,00 kr
epub
60,70 kr
epub
68,75 kr
Lydbog
174,30 kr
zip_mp3
82,50 kr

100,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Lev Tolstojs forfatterskab omfatter en lang række fremragende og berømmede værker, som gennemsyres af hans sandhedssøgen efter det væsentlige i livet og leder frem til hans personlige livssyn om kristen socialisme (Tolstojismen), der var en direkte inspirationskilde for bl.a. Mahatma Gandhi og Martin Luther King. Dette livssyn kommer især tydeligt frem i den ældre Tolstojs fortællinger og kortromaner som i Herre og tjener og Ivan Ilíitsj´s død samt i en mere radikal version i Kreutzersonaten.
I Kreutzersonaten beretter en midaldrende mand efter sin frifindelse for mord om sit ægteskabelige helvede, der mundede ud i et jalousidrab på hustruen. Under beretningen gør han sig tanker om seksuel frihed, cølibat, kærlighed og samliv i ægteskabet. Hans overvejelser om cølibatet som ideal forekommer noget outrerede i dag, men hans lidenskabelige og bidende kritik af dobbeltmoral og hykleri, hans skildring af et ægteskabeligt helvede og sygelig jalousi er ligeså relevant og fængende nu som dengang.
På grund af Tolstojs kompromisløse kritik af seksualmoralen i og uden for ægteskabet vakte Kreutzersonaten stor furore i samtiden. Det foranledigede Tolstoj til at forfatte et efterskrift til 2. udgave af romanen, hvor han forklarer sin intention med fortællingen.
"Kreutzersonaten er en gnistrende fortælling om lidenskabens kraft, på trods af at forfatterens agt var at vise, at sex er noget, fanden har skabt." - Anna Libak, Weekendavisen
"Man finder næppe noget så kraftfuldt i seriøsitet i erkendelse og i skønhed i udførelse." - Anton Tjekhov
"Det er et grumt værk; Tolstoj styrter sig over samfundet som et såret dyr, der hævner sig for, hvad det har lidt . I mægtig virkning, i lidenskabelig sammentrængthed, i synernes brutale kraft, i formens fylde og modenhed overgår Kreutzersonaten alt andet af, hvad Tolstoj har skrevet." - Romain Rolland

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kreutzersonaten

Kreutzersonaten