Nedsat pris! Kristen zionisme: mellem religion og politik Forstør
Kategorier / sektioner:

Kristen zionisme: mellem religion og politik (Bog, Hæftet)

Af: Svend Lindhardt

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Det 20. århundredes historie
Sideantal: 144
Dato for udgivelse: 17-1-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
ISBN-13: 9788778875525
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Anvendelighed: Beregnet til undervisningen religion og historie i gymnasiet og på hf
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

129,65 kr

-13%

Vejl. pris: 149,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

De kristne zionister er kristne fundamentalister. Det er for dem en religiøs pligt at virke for det jødiske folks genindsættelse i Israel og det jødiske tempels genopbyggelse. For det er de nødvendige forudsætninger for, at Kristi genkomst kan finde sted. For de kristne zionister er staten Israel det sikre vidnesbyrd om, at Kristi genkomst i Jerusalem er nært forestående.
De tolker Biblen bogstaveligt. Især Biblens profetier er højaktuelle, for de skildrer forholdene i Mellemøsten i dag og i morgen. Biblen identificerer ven såvel som fjende i den tilstundende kamp mellem lysets og mørkets magter. Kristendommen bliver herved mere en politisk ideologi og mindre en frelseslære.
De kristne zionister mener, at de etablerede kirkesamfund er fortabte. De har svigtet missionsbefalingen og deres pligt overfor det jødiske folk. Guds frelsesplan omfatter kun den sande kirke, de helliges samfund, som de som genfødte kristne selvfølgelig er en del af.
Bogen hævder, at den primære forklaring på, hvorfor USA i Mellemøsten så ensidigt tilgodeser Israels interesser, skal findes i den store folkelige tilslutning, som den kristne zionisme nyder i USA, hvor de udgør Det republikanske partis største og mest indflydelsesrige gruppering. USA's ensidige støtte til Israel er altså i samklang med dybtfølte holdninger hos de amerikanske vælgere, og den behøver derfor ikke primært være betinget af, at den jødiske lobby har forført USA til at føre en politik, der kolliderer med USA's interesser.
Bogen er velegnet som grundlag for debatten om politik og religion. Den tager sigte på undervisningen i religion og historie på gymnasiet og HF, men den vil også kunne finde anvendelse på seminarierne. Den vil være velegnet overalt, hvor religion og historie samarbejder.
Svend Lindhardt er cand.mag. i historie og religion. Han underviser på KVUC i København, hvor han er ansat som lektor.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kristen zionisme: mellem religion og politik

Kristen zionisme: mellem religion og politik