Nedsat pris! Kristensens bolighistorie: fire generationers boliger 1910-2010 Forstør
Kategorier / sektioner:

Kristensens bolighistorie: fire generationers boliger 1910-2010 (Bog, Indbundet)

Af: Hans Kristensen

Forlag: Bolius
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 6-6-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Illustrator: Jens V. Nielsen
ISBN-13: 9788791586125
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Udefineret funktion: Birgitte Kleis, Jens V. Nielsen
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Formater / udgaver

Bog
Indbundet
154,25 kr

154,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kristensens Bolighistorie handler om en almindelig dansk families boligvalg og boligliv igennem fire generationer. De fire generationer har haft meget forskellige vilkår. De to ældste generationer var arbejdere eller underordnede funktionærer, som levede og valgte boliger i de trange tider før og lige efter henholdsvis første og anden verdenskrig. De to yngste generationer har uddannet sig ind i middelklassen i de gunstige tider fra 1960´erne og frem til i dag. Men drømmen om eget hus har været fælles for alle fire generationer. Det har også været fælles, at alle fik realiseret husdrømmen før eller senere i livet.
Bogen sætter denne typiske danske boligkrønike ind i de økonomiske, sociologiske og politiske rammer, som har præget de hundrede års historiske udvikling fra 1910 til nutiden. Især boligpolitikkens udvikling – og afvikling – samt de store træk i byudviklingen og byplanlægningen gennemgås som rammebetingelser for ikke bare familien Kristensens boligvalg, men for alle danskeres boligvalg og boligliv.
Til slut i bogen diskuteres sandsynlige udviklingstræk på boligmarkedet og for forskellige boligformer i de kommende årtier. I kapitlet gives også et bud på fremtidens boligliv for de nulevende generationer.
Bogen retter sig dels mod interesserede boligejere, som har lyst til at se deres bolig i en tidsmæssig og samfundspolitisk sammenhæng, dels mod forskere, studerende, politikere og embedsmænd, som vil have et let læst og rigt illustreret overblik over de seneste hundrede års bolighistorie.

De fire generationer har primært holdt til Husum, Virum, Bellahøj, Brønshøj, Lyngby og Vanløse, men også Helsinge, Stevns, Nørrebro og Masnedsund beskrives i lokalhistorisk perspektiv. 

Uddrag af lektørudtalelse:

»I denne meget interessante og velskrevne bog om dansk bolighistorie gennem de seneste hundrede år gør forfatteren det personlige alment på en måde, så den appellerer bredt, hvad enten man er til store penselstrøg eller det mere detaljerede. Absolut en inspirerende bog, som kan bruges overalt.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kristensens bolighistorie: fire generationers boliger 1910-2010

Kristensens bolighistorie: fire generationers boliger 1910-2010