Nedsat pris! Kulturanalyse: en vej til tværkulturel forståelse
Kategorier / sektioner:

Kulturanalyse: en vej til tværkulturel forståelse (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Hans Gullestrup

Forlag: Akademisk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 360
Dato for udgivelse: 11-9-2003
Udgivelse: 3. udgave, 2003.
ISBN-13: 9788750033974
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 1

Mangler pt.

Formater / udgaver
356,70 kr
321,05 kr
332,10 kr
184,20 kr

321,05 kr

-13%

Vejl. pris: 369,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I disse internationale tider møder vi ofte mennesker fra andre lande, vi samarbejder med dem, og vi udveksler tanker og handler sammen med dem. Det er interessant og givende, men af og til også svært at forstå mennesker, der kommer fra andre kulturer. Hvorfor tænker de, som de gør, hvorfor gør de det, de gør? Vi er ofte os selv nærmest og forstår verden og dermed andre mennesker ud fra det, vi selv er vokset op med. Selvom vi gerne vil forstå andre, kan det være vanskeligt at finde ind til en sådan forståelse - for hvordan skal vi håndtere det uforståelige eller mærkelige og gøre det konkret begribeligt?
Denne bog er et forslag til et svar herpå, idet den beskriver interkulturel forståelse og samvirke dels i form af en generel indsigt i kulturbegrebet og de dimensioner, som fører til kulturelle forskelligheder, dels som en metode til analyse af en konkret kultur - egen eller andres - og dermed til forståelsen af kulturkompleksiteten og kulturforskelligheder blandt mennesker. En række etiske problemstillinger, som uvægerligt opstår når mennesker mødes og samvirker på tværs af kulturelle grænse, diskuteres også.
Bogen består af fire dele, som fokuserer på hver sit område: Første del giver et teoretisk/abstrakt bud på en generel kulturforståelse. Anden del giver et ligeledes teoretisk/abstrakt bud på en forståelse af den interkulturelle mangfoldighed og kompleksitet. I tredje del fremlægges en empirisk/praktisk funderet model til analyse af interkulturelt samvirke. Og endelig bliver der i fjerde del præsenteret og diskuteret en række etiske problemstillinger i det interkulturelle samvirke.
Denne bog, som indeholder mange illustrerende eksempler, bygger videre på ´Kultur, kulturanalyse og kulturetik - eller hvad adskiller og forener os?´ fra 1992, men er revideret og videreudviklet med en del nye synsvinkler og nyt materiale. Bogen henvender sig til studerende med engagement i interkulturelle problemstillinger samt til mennesker, som gennem deres virke har kontakt med andre mennesker i eller uden for Danmark.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kulturanalyse: en vej til tværkulturel forståelse

Kulturanalyse: en vej til tværkulturel forståelse