Nedsat pris! Kulturernes kaos: debatten om islam og integration
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Kulturernes kaos: debatten om islam og integration (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Necla Kelek

Forlag: Ellekær
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792173263
Udgave: 1. (03-11-2016)
Oplag: 1. (03-11-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 297
Originaltitel: Chaos der Kulturen
Omslagsgrafiker: Dorte Pugliese
Oversætter: Jens Ellekær
Originalsprog: Tysk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Europa har et alvorligt indvandringsproblem. Kontinentet er på ingen måde ukendt med migration, og den historiske erfaring har været, at migranter forholdsvis hurtigt integrerede sig i de samfund, som optog dem. Men gennem det seneste halve århundrede har en stadig voksende gruppe af migranter fra Mellemøsten og Afrika vist sig meget vanskelige at integrere; de isolerer sig i bestemte bydele, deres deltagelse på arbejdsmarkedet er lav og en del af dem udviser decideret modvilje mod værtssamfundet.
Fælles for de vanskelig integrerbare migranter er, at de er muslimer, at de dermed ikke blot har en anden tro, men også et andet samfunds- og menneskesyn. En af de pointer, som Necla Kelek fremhæver i ”Kulturernes kaos” er, at i islam kan tro og politik ikke adskilles. Endvidere gør Kelek det klart, at opfattelsen af individet i islam er diametralt modsat opfattelsen i Europas liberale og oplyste samfund. Resultatet af disse modsætninger er, at en del muslimer i Europa skaber parallelsamfund og fastholder disse gennem en stærk social kontrol, som ikke mindst betyder en tilsidesættelse af kvindernes grundrettigheder.
Necla Kelek har forsket i og debatteret disse problemer gennem mange år. Bogen er en samling af hendes bedste taler, artikler og øvrige bidrag fra 2005 til 2011 – og siden da er forholdet mellem kulturerne ikke blevet mindre kaotisk.
Necla Kelek er født i 1957 i Istanbul. Som 10-årig kom hun i 1967 sammen med sin familie til Tyskland, hvor faderen to år tidligere havde fået arbejde. Kelek er i dag doktor i sociologi og tysk statsborger. I 2005 udgav hun sin første bog, ”Die fremde Braut”, som på grundlag af en blanding af selvbiografisk stof og sociologiske undersøgelser tog muslimske kvinders situation i Tyskland under behandling. Hun har efterfølgende markeret sig stærkt som islamkritiker og kvinderetsforkæmper.

Anmeldelser (0)