Nedsat pris! Kulturmøder ved Kap Farvel: De østgrønlandske indvandrere og den tyske Brødremission i det 19. århundrede Forstør
Kategorier / sektioner:

Kulturmøder ved Kap Farvel: De østgrønlandske indvandrere og den tyske Brødremission i det 19. århundrede (Bog, Paperback)

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 313
Dato for udgivelse: 30-6-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Marie Lenander Petersen
Medforfattere: Einar Lund Jensen, Kristine Raahauge, Hans Christian Gulløv
ISBN-13: 9788763539340
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: Einar Lund Jensen, Kristine Raahauge, Hans Christian Gulløv
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

192,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 248,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den altdominerende faktor i Kap Farvel områdets historie i 1800-tallet var indvandringen af folk fra Sydøstgrønland. Der findes intet skrift ligt kildemateriale fra de østgrønlandske indvandrere selv, da de hverken kunne læse eller skrive, hvorfor beskrivelsen af indvandringen primært må basere sig på materialet fra de danske kolonimyndigheder og den tyske Brødremission.
Selv om kilderne er skrevet af europæere og afspejler en europæisk forståelse af omverden og et europæisk verdensbillede, så indeholder de også en række oplysninger, der tilsammen danner et tydeligt billede af samtidens østgrønlandske indvandring og af det samfund, som opstod i kølvandet på indvandringen
Fra indvandrerne selv er overleveret fortællinger om livet i Sydøstgrønland og enkelte dramatiske begivenheder, der fandt sted i årene op til 1900, hvor de sidste sydøstgrønlændere forlod den sydligste østkyst. Disse fortællinger har været fortalt, genfortalt og anvendt i forskellige historiske sammenhænge og udgør stadig en vigtig del af den lokale historietradition, ligesom de er med til at give befolkningen i det sydligste Grønland deres egen identitet.
Den foreliggende bog præsenterer for første gang en samlet fremstilling af 1800-tallets historie for Kap Farvel områdets befolkning - qavaat, dem der var bosat i området, og uiarnerit, dem der kom fra Sydøstgrønland og slog sig ned ved Kap Farvel.
Einar Lund Jensen, f. 1949 i Sisimiut/Holsteinsborg, Grønland; historiker, 1997-2001 leder af Nationalmuseets Grønlandssekretariat og Utimut (repatriering) programmet, siden 2001 ansat ved Center for Grønlandsforskning (SILA) og Danmarks Nyere Tid på Nationalmuseet.
Kristine Raahauge, f. 1949 i Alluitsoq/Lichtenau, Grønland; leder af Nanortalik Museum siden 1983 og borgmester i Nanortalik 1992-97 og 2004-08.
Hans Christian Gulløv, f. 1946 i Oslo, Norge; antropolog og arkæolog, museumsinspektør ved Nationalmuseets Etnografi ske Samling siden 1997, forskningsprofessor 2001-09 ved Center for Grønlandsforskning (SILA).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kulturmøder ved Kap Farvel: De østgrønlandske indvandrere og den tyske Brødremission i det 19. århundrede

Kulturmøder ved Kap Farvel: De østgrønlandske indvandrere og den tyske Brødremission i det 19. århundrede