Kunsthandleren fortæller: en interviewbog (Bog, Dansk)

Af: Yves Stavridès

Forlag: Gads Forlag
Sprog: Dansk
Sideantal: 229
Dato for udgivelse: 19-10-2001
Udgivelse: 1. udgave, 2001.
Oversætter: Merete Klenow With
ISBN-13: 9788712038207
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: Daniel Wildenstein - Yves Stavridès
Originaltitel: Marchands d'art
År for denne udgave: 2001
Første udgivelsesår: 2001
Originalsprog: Fransk
Udgave: 1
Oplag: 1

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

L'Express-journalisten Yves Stavridès interviewbog med kunsthandleren Daniel Wildenstein er såvel underholdende som indsigtsfuld. For ikke at sige meget charmerende.
Netop interviewformen giver den 82-årige Daniel Wildenstein mulighed for at skabe en bevægelig og smidig erindringsmosaik over dynastiet Wildensteins mere end 150-årige historie som kunsthandlere i Europa og USA.
Wildensteins gallerier er kendt af alle, der beskæftiger sig med kunst og auktioner og hører til blandt de mest centrale. Ikke som avantgardegallerier, men som kunsthandlere med tradition og bevidsthed om kvalitet og mange, mange penge.
Daniel Wildenstein fortæller levende, personligt, forfængeligt, elegant og sine steder vidunderligt perfidt om sin slægts historie, de betroede medarbejdere hos Wildenstein, de excentriske kunder, de store samlere og den uudslukkelige passion for kunst, der driver værket - også når det er mest merkantilt. For den interesserede læser er der mange godbidder at hente, om ikke alene hvordan man handler med kunst, men også direkte skaber et marked og former kunsthistorien på ny.
Kunsthandlere er innovative mennesker, ja i Daniel Wildensteins fortolkning ligefrem idealistiske.
Tillige får læseren et fint kendskab til en række af det 19. og 20. århundredes store kunstnere, Monet, Bonnard, Matisse og Picasso eksempelvis, ligesom Daniel Wildenstein præcist, skarpt og vidende formår at præge fortællingen med din personlige holdning til udviklingen inden for kunstmarkedet og den børsagtige spekulation i kunst, der hærgede ikke mindst i 1980erne.
Wildenstein-dynatiets jødiske baggrund gør kapitlerne om situationen op til og under Anden verdenskrig bevægende og stærke. Og helt aktuelt er fortsat problematikken Daniel Wildenstein berører om de kunstværker, som først blev ranet af nazisterne og siden taget som krigsbytte eller handlet illegalt rundt omkring i verden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kunsthandleren fortæller: en interviewbog

Kunsthandleren fortæller: en interviewbog