Nedsat pris! Kunstnersjæl Forstør
Kategorier / sektioner:

Kunstnersjæl (Bog, Hæftet)

Af: Torsten Bille

Forlag: Ådalen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 219
Dato for udgivelse: 24-10-2015
Udgivelse: 2015.
Redaktion: Birgitte Gjerlev
ISBN-13: 9788792819871
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Kunstner: Torsten Bille
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

215,80 kr

-17%

Vejl. pris: 260,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Jeg er født i Silkeborg i 1954. Min far var skolelærer og kordegn, og min mor var rytmiklærer og senere sognepræst. Jeg har en hjerneskadet storebror.
Min kunstneriske løbebane (tankebane) startede jeg som 13-årig med et studiefarvesæt og en guitar, min mor købte, fordi hun underviste pædagoger og evnesvage i rytmik, sang og dans. Min mor startede en børnehave for evnesvage, hvor min bror også kom. Jeg gik i flere perioder til oliemaling hos Silkeborgkunstneren Orla Lau og malede mest kopier og naturbilleder.
Senere, når jeg var indlagt på Psykiatrisk Hospital, deltog jeg i flere grupper med maling og tegning. Jeg gik desuden et halvt år på Silkeborg Kunstskole. Derudover gik jeg et år på Århus Folkemusikskole med undervisning i klassisk guitar, klaver og hørelære, hvor man arbejder med rytmik og nodelæsning. I en periode var jeg elev på Vestbirk Musikhøjskole med fokus på musikudøvelse og teori.
Jeg maler og tegner, skriver digte og historier og laver også skulpturer. Sideløbende dyrker jeg min musikalske interesse, skriver sang- og salmetekster og har også komponeret musik, bl.a. til indvielsen af Hjerting Kirke ved Esbjerg.
Jeg er paranoid/skizofren og har siden min ungdom boet i bofællesskaber og på institutioner, bl.a. i Hammel. P.t. bor jeg i Kjellerup.
Arbejdet med ovennævnte kunstarter er givende for mig og virker som terapi. Derfor har jeg efterhånden en stor samling af tekster, malerier, tegninger, skulpturer og kompositioner bag mig, som jeg viser eksempler på i denne bog. Jeg har også haft udstillinger af flere af mine værker rundt omkring i det midtjyske område.
Torsten Bille

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kunstnersjæl

Kunstnersjæl