Nedsat pris! Kvinden i guld: Den dramatiske historie bag billedet
Kategorier / sektioner:

Kvinden i guld: Den dramatiske historie bag billedet (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Anne-Marie O'Connor

Forlag: Don Max
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793323421
Udgave: 2. (03-02-2016)
Oplag: 1. (03-02-2016)
Indbinding: Paperback
Sideantal: 518
Originaltitel: The Lady in Gold
Omslagsgrafiker: Jon Asgeir Hreinsson
Omslagsillustrator: Gustav Klimt
Oversætter: Ulla Oxvig
Originalsprog: Engelsk
Formater / udgaver
124,50 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Flot stor paperback af den prisvindende bog om Gustav Klimts foretrukne model Adele Bloch-Bauer og  det berømte maleri af hende – et af verdens dyreste malerier, solgt for 158 millioner dollars efter en epokegørende retssag.  
Den amerikanske journalist og forfatter Anne-Marie O’Connor skriver ud fra grundig research og indgående interviews med de efterlevende, der har givet hende adgang til de  private arkiver, om den store gyldne epoke i Wien før 2. verdenskrig.
Om Klimts atelier, der blev en oase for borgerskabets kvinder i kraft af hans sans for deres seksualitet og sanselighed, men også deres spirende trang til et selvstændigt liv. 
O’Connor følger familiens og maleriets skæbne fra nazisternes magtovertagelse til den dag, 60 år efter, hvor arvingerne med den ukuelige niece Maria Altmann i spidsen tager kampen op mod den østrigske stat og mod årtiers uretfærdighed og fortielse af krigens forbrydelser og kræver maleriet tilbage.   
"O’Connor skriver med en romanforfatters dynamik, idet hun giver de fascinerende personligheder liv og fortæller den mangefacetterede, intenst anfægtende og dybt afslørende historie ...  – Booklist  
Historien er netop blevet filmatiseret af instruktør Simon Curtis (My week with Marilyn) med Helen Mirren i hovedrollen som Maria Altmann.
Filmen havde dansk biografpremiere 29. oktober 2015, var med i Biografklub Danmarks program og har hidtil solgt 150.000 billetter

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kvinden i guld: Den dramatiske historie bag billedet

Kvinden i guld: Den dramatiske historie bag billedet