Nedsat pris! Kvindetegnet Forstør
Kategorier / sektioner:

Kvindetegnet (Bog, Hæftet)

Af: Lene Adler Petersen

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Flere sprog
Sideantal: 521
Dato for udgivelse: 10-6-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788702078923
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Kunstner: Lene Adler Petersen - Omslagsgrafiker: Christian Ramsø - WAP
Forord: Birgitte Anderberg
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

På eget lager, 1-2 hverdage

7 Enheder

200,00 kr

-199,00 kr

Vejl. pris: 399,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Lene Adler Petersen, f.1944, udspringer kunstnerisk af 1960´ernes avantgarde og blev kendt i offentligheden i 1969, som kvinden der gik nøgen gennem Børsen. Sammen med partneren Bjørn Nørgaard udfordrede hun gennem aktioner og film de kunstneriske, politiske og sociale autoriteter og institutioner. Ved rødstrømpebevægelsens frembrud i 1970 fik hendes eksperimentelle og politiske tilgang til kunsten en mere specifik feministisk retning. 
Kvindetegnet er en samlet præsentation af et hovedværk i kunstneren Lene Adler Petersens produktion og overhovedet i den konceptuelle kunst fra 1970´erne: ´Udklip på papir med kvindetegnet´ fra 1974.
Værket legemliggør helt centrale aspekter af Lene Adler Petersens æstetik, der balancerer mellem det ekspressive og det refleksive. Det består af ikke mindre end 484 collager i et format lidt større end A5, hver med et udklip og et kvindetegn, hvis tegning ekspressivt, poetisk og humoristisk føjer sig som en kommentar til udklippet.
Som et åbent serielt værk kan Kvindetegnet betragtes som et egenartet udtryk for 1970´ernes konceptuelle kunst og centrale filosofiske overvejelser over tegnet i abstrakt forstand, og afspejler samtidig et direkte men langt fra endimensionelt engagement i tidens feministiske bevægelse. Denne dobbelte forankring gør værket til et komplekst og flertydigt udsagn, der poetisk peger ud over sin historiske kontekst. Værket er ledsaget af en introducerende artikel af museumsinspektør og projektforsker ved Statens Museum for Kunst, Birgitte Anderberg.  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kvindetegnet

Kvindetegnet