Nedsat pris! Laetitia eller mandens endeligt Forstør
Kategorier / sektioner:

Laetitia eller mandens endeligt (Bog, Hæftet)

Af: Ivan Jablonka

Forlag: Etcetera
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 404
Dato for udgivelse: 24-5-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
Oversætter: François-Eric Grodin
ISBN-13: 9788793316188
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Make Ready Studio
Originaltitel: Laëtitia ou la fin des hommes
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Fransk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (Udk. 24-05-2019)

Forventes på lager: 24-05-2019

213,45 kr

-23.5%

Vejl. pris: 279,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

* Médicis-prisen 2016 *
* Avisen Le Mondes litteraturpris 2016 *
Laetitia Perrais blev myrdet natten mellem den 18. og 19. januar 2011. Drabsmanden, Tony Meilhon, blev anholdt få dage efter, men det tog politiet flere måneder at finde frem til liget af den unge pige.
Med sig i bagagen havde Meilhon en tyk sagsmappe af tidligere anholdelser og domme. Det fik den daværende præsident Nicolas Sarkozy til at anklage retsvæsenet for ikke at have gjort deres arbejde ordentligt og holdt bedre øje med forbryderen. Hans udtalelser udløste en dommerstrejke af hidtil usete dimensioner i fransk historie.
Imens sendte medierne live i døgndrift fra politiets eftersøgningsarbejde, og lokalbefolkningen gik sørgemarcher med Laetitias plejefar i spidsen – indtil han selv blev fængslet for seksuelt misbrug af Laetitias tvillingesøster.
Sagen om Laetitia er en grusom historie om en 18-årig pige, der mistede livet efter en barndom fuld af vold, omsorgssvigt og anbringelser. Hun voksede op i det vestlige Frankrig, men historier som hendes findes alle vegne.
Ivan Jablonka, der er historiker og forfatter, har talt med Laetitias nærmeste, med advokater og dommere, politifolk og socialarbejdere, og han overværede retssagen mod Tony Meilhon. Her tegner han et portræt af en ukendt ung pige, der helt ufrivilligt endte som hovedperson i en af de mest spektakulære kriminalsager i nyere fransk historie: Laetitia.
Ivan Jablonka (f. 1973, Frankrig) er historiker med speciale i udsatte og anbragte børn. Hans bøger tager ofte form af historisk-sociologiske undersøgelser eller ’efterforskninger’, som han kalder dem, og de er svære at sætte i bås rent genremæssigt. Laetitia eller mandens endeligt var således også nomineret til både fag- og skønlitterære priser; bl.a. Goncourt-prisen 2016, Frankrigs fineste litteraturpris. Bogen er indtil videre solgt i 100.000 eksemplarer i Frankrig og er under udgivelse en række steder i udlandet.
Ivan Jablonka underviser til daglig på Paris’ Universitet XIII.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Laetitia eller mandens endeligt

Laetitia eller mandens endeligt