Nedsat pris! Laksefiskeri i Skjern Å før og nu Forstør
Kategorier / sektioner:

Laksefiskeri i Skjern Å før og nu (Bog, Indbundet)

Af: Nils Mogensen Svalebøg

Forlag: Svalebøgen
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 142
Dato for udgivelse: 23-4-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Illustrator: Lars Østergaard Jensen
ISBN-13: 9788791072208
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Nils Mogensen Svalebøg - Omslagsillustrator: Nils Mogensen Svalebøg
Forord: Nils Mogensen Svalebøg
Fotograf: Nils Mogensen Svalebøg, Keld Skytte Petersen, samt privatfotos
Illustrationsangivelser: ill. nogle i farver
Tegner: Lars Østergård Jensen
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

237,70 kr

-20.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Naturgenopretning og ophjælpningsarbejde har betydet, at Skjern å har udviklet sig til et mekka for danske og udenlandske lystfiskere, der valfarter til åen for at prøve kræfter med de mange, store sølvglinsende vildlaks.
Gennem flere år har forfatteren, Nils Mogensen Svalebøg, studeret historien omkring Danmarks sidste vildlaks og fiskeriet i Skjern å.
Brikkerne er blevet samlet til et puslespil, som for første gang giver et perspektiveret, historisk billede af laksefiskeriet i Skjern å fra vikingetiden til i dag.
I bogen Laksefiskeri i Skjern å berettes om de kulturelle påvirkninger, der var ved at slå laksestanden ihjel, om naturgenopretningsprojektet og om vildlaksens redning. Samtidigt fortæller forfatteren om de gamle kongelige laksegårde og stridighederne omkring den eftertragtede laks, og giver læserne historien om de første lystfiskere ved Skjern å, fiskeriet under Anden Verdenskrig, og om den dag Dinesen fangede Danmarks største laks.
For fluefiskere er der inspiration at hente, når nutidens laksefiskere fortæller og giver tips om det moderne fluefiskeri med hightech grej - og røber mønstrene på deres bedste storfangerfluer.
Bogen er spækket med dokumentariske, flotte, spændende, historiske og nye billeder af natur, folk, fisk og af gamle og nye laksefluer.
Bogens forfatter, Nils Mogensen Svalebøg, har tidligere skrevet bestselleren og klassikeren Langs Karup å.
Anmelderne skriver:
»Det kan næsten ikke beskrives, der er som at have fået et overraskende bytte som på en forunderlig måde åbner en verden med liv, historie, natur og øjeblikke af stor karat - Sådan kan man meget let komme til at føle det, når man sidder med forfatteren Nils Mogensen Svalebøgs nyeste bog Laksefiskeri i Skjern Å. Det er et pragtværk for dem, der holder af lystfiskeriet, men sandelig også for dem der holder af naturen og historien. - Et herligt bogværk om Danmarks mest omstridte vandløb.
- Ferskvandsfiskeribladet

»Ny lækker bog om laksefiskeriet i Skjern Å. Nils Mogensen Svalebøg har gjort det igen. Hvad kan være mere aktuelt end denne dejlige bog, som har været længe undervejs - men som absolut har været værd at vente på. Bogen lå i min postkasse igår og stjal mindst et par timer af min nattesøvn - den kan stærkt anbefales.«
- Lystfiskerforum
 
»Bogen er spækket med dokumentariske, flotte, spændende, historiske og nye billeder af natur, folk, fisk og af gamle og nye laksefluer. Ingen tvivl om bogen Laksefiskeri i Skjern Å, vil blive en eftertragtet klassiker blandt lystfiskere, fluebindere og historisk interesserede.
- Fiskeavisen
»Denne bog overgår, hvad jeg havde forventet. Pladsen giver mig desværre ikke mulighed for at skrive alt det positive der burde skrives om denne bog, der uden tvivl ender som en klassikker. Bogen kan roligt anbefales til enhver, der kan lide historier krydret med fakta fra svundne tider. Du bør straks fare ud dog købe bogen.«
- Ugeavisen Nordfyn
»Bogen beretter om hvordan åen blev mishandlet i landvindingens navn, så læseren sidder med en klump i halsen og tænker, hvordan kunne man tage så grueligt fejl. Bogen kan stærkt anbefales.«
- Herning Sportsfiskerforening
»Vidste du, at Skt. Knuds Kloster i Odense engang i 1100-tallet fik fiskeret til Skjern

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Laksefiskeri i Skjern Å før og nu

Laksefiskeri i Skjern Å før og nu