Nedsat pris! Landesgruppe Dänemark: NSDAPs udlandsorganisation i Danmark ca. 1932-1945 Forstør
Kategorier / sektioner:

Landesgruppe Dänemark: NSDAPs udlandsorganisation i Danmark ca. 1932-1945 (Bog, Hæftet)

Af: Ole Brandenborg Jensen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 536
Dato for udgivelse: 25-5-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Nr. i serien: Bind: vol. 547,
ISBN-13: 9788740830637
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

346,25 kr

-13%

Vejl. pris: 398,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen bygger på omfattende studier i Berlin Document Center, som blev opbygget af De Allierede i årene umiddelbart efter 2. Verdenskrig med det formål at identificere NSDAP's ca. 10 millioner medlemmer i selve Tyskland og i partiets udlandsorganisation i stort set hele verden, herunder Danmark.


Hermed er bogen den første fremstilling af NSDAP og partiets mange forgreninger og tilsluttede organisationer i Danmark i perioden 1932-1945. Udover at identificere 450 tyske statsborgere, som blev medlem af NSDAP, mens de havde fast bopæl i Danmark, samt et lignende antal partimedlemmer, der kom til Danmark som en del af det tyske besættelsesstyre, går bogen i detaljer omkring NSDAPs betydning for både det folketyske mindretal i Sønderjylland og for modtagelige danske kredse i København.


NSDAP's indflydelse hvilede på to søjler: for det første en jernhård indoktrinering af de voksne partimedlemmer og partimedlemmernes børn, der gjorde obligatorisk tjeneste i Hitler Jugends garnisoner rundt omkring i landet, og for det andet en meget pågående propaganda over for potentielle sympatisører blandt folketyskerne og i blandede dansk-tyske foreninger og institutioner. Til sidstnævnte hørte blandt andet Københavns tyske Sankt Petri Skole, der blev en decideret rugekasse for kommende partimedlemmer og sympatisører, samt Det Tyske Handelskammer i København. Her flokkedes et stort antal danske firmaer og enkeltpersoner, der søgte tyske handelspartnere, samtidig med at de lukkede øjnene for Handelskammerets systematiske og vellykkede bestræbelser på at ”ariesere” den danske importsektor.


Efter krigen forsøgte langt de fleste partimedlemmer og sympatisører at lægge låg på deres tidligere aktiviteter, og bogen indeholder derfor et afsluttende kapitel, der præsenterer ”nationalsocialisterne iblandt os”. Dette kapitel er ikke skrevet af sensationslyst, men tværtimod for at opmuntre til den kulturelle psykoanalyse, der af mange anses for at være en nødvendig forudsætning for, at fortrængte totalitære ideologier ikke genopstår i en ny forklædning. Og det er i øvrigt en af bogens bærende teser, at de mennesker, der tilsluttede sig Hitlers bevægelse, mens de var ganske unge og derfor særligt modtagelige for indoktrinering, i højere grad bør betragtes som ofre end som gerningsmænd.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Landesgruppe Dänemark: NSDAPs udlandsorganisation i Danmark ca. 1932-1945

Landesgruppe Dänemark: NSDAPs udlandsorganisation i Danmark ca. 1932-1945