Nedsat pris! Landsbyens blod
Kategorier / sektioner:

Landsbyens blod (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Lianke Yan

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
Dato for udgivelse: 15-2-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Oversætter: Susanne Posborg
ISBN-13: 9788779734708
Produkt type: Bog
Originaltitel: Ding zhuang meng
År for denne udgave: 2012
Originalsprog: Kinesisk
Udgave: 1
Oplag: 1

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Yan Lianke (født 1958 og bosat i Beijing) er en af Kinas absolut allerbedste forfattere i dag. Han debuterede i 1978 og har udgivet flere romaner og novellesamlinger. Landsbyens drøm er den anden roman af Yan Lianke på dansk. Den første, Folkets tjener, udkom i 2008. Lianke har modtaget flere prestigefyldte priser for sit forfatterskab, men netop Landsbyens blod - oversat til en lang række sprog - har givet ham problemer i sit hjemland. Bogen blev først forbudt, så tilladt og så på ny nægtet udgivelse i Kina.
Landsbyens blod foregår i en landsby i det moderne Kina og bygger på den uhyggelige - og sande - historie om, hvordan millioner af uvidende bønder provinsen Henan og i Kinas landdistrikter blev smittet med HIV-virus på grund af organiseret køb og salg af blod. "Feberen" kaldte de lokale bønder den epidemi, som gjorde deres by til en dødens skueplads. Senere fandt de ud af feberens egentlige navn - Aids.
En både meget realistisk og meget kafkask roman. Den bærer absurditetens og satirens stempel. Her er kulsort humor tilsat satirens skarpe og afslørende blik. Men det er samtidig en chokerende historie. Fuld af gru og menneskelige lidelser. Historien om gennemkorrupte kinesiske myndigheder. Om sammensmeltningen af arkaiske kulturtraditioner og kommunistisk kadredisciplin i dagens Kina. Om et system der giver grådigheden frit spillerum. Men det er også historien om ukuelige livskræfter og om livsdrømmens grænseløse udholdenhed - selv hinsides døden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Landsbyens blod

Landsbyens blod