Nedsat pris! Leopardspor: kollegierne i Universitetsparken i Aarhus 1935-2010 - historier om en myriade samlet i anledning af Parkkollegiernes første femoghalvfjerds år Forstør
Kategorier / sektioner:

Leopardspor: kollegierne i Universitetsparken i Aarhus 1935-2010 - historier om en myriade samlet i anledning af Parkkollegiernes første femoghalvfjerds år (Bog, Indbundet)

Af: Henning Lehmann

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 127
Dato for udgivelse: 18-9-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788779345539
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

128,75 kr

-13%

Vejl. pris: 148,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ved efterårssemestrets begyndelse i 1935 (syv år efter, at Aarhus Universitet havde påbegyndt sin virksomhed) stod det første kollegium i Universitetsparken klar til at modtage sine beboere. Derfor fejres i september 2010 parkkollegiernes 75-års jubilæum - bl.a. med udgivelse af en bog skrevet af en tidligere kollegianer, tidligere rektor Henning Lehmann.
Bogen hedder Leopardspor, fordi den tager udgangspunkt i en kollegianersang, hvori man i 1948 fejrede genopbygningen af de fem første kollegier ved at udbring en skål for ´de sex leoparder på rad, de Bacchi gule katte på bakken´. Flere kollegier, og navnlig Kollegium IV, var blevet bombeskadet under krigen og man byggede nu Kollegium VI.
Lehmann tilstræber at finde forskellige typer af spor efter de seks leoparder og de senere tilkomne tre geparder i Universitetsparkens østside, bl.a. i erindrings- og skønlitteraturen - fra Dronningen over forfattere som Thorkild Bjørnvig og Tage Skou-Hansen til mindre skønskrivende kollegianeres ´litterære´ udgydelser i køkkenprotokoller og anden ´apokryf´ litteratur.
Bogen rummer også bygningshistorien - om kollegierne som de mest tydelige nedslag af den arkitektoniske tradition fra Bauhaus-skolen, overvejelser over donatorprofiler (overraskende forskellige fra det ene kollegium til det andet), oplysninger om en række af hovedpersonerne (i bestyrelsen og eforkredsen), sporene af tanken om Danmarks nye universitet som et ´kollegieuniversitet´ og kollegianerprofiler og -riter fra 1930'ernes unge, mandlige mønsterbrydere til 2000-årenes situation, hvor indflytterne ´er unge mennesker af begge køn, ..personer, der forlængst har lagt teenageårene bag sig og gjort sig erfaringer med studier og andet, bl.a. rejst i et antal verdensdele fjernt fra Jylland, hvorefter de - nu - er i færd med at flytte ind hos en gruppe damer og herrer, der er nær de 30 og befinder sig på forskellige stadier af livstræthedens, studiekynismens, moderlighedens og macho-rollernes lange veje´.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Leopardspor: kollegierne i Universitetsparken i Aarhus 1935-2010 - historier om en myriade samlet i anledning af Parkkollegiernes første femoghalvfjerds år

Leopardspor: kollegierne i Universitetsparken i Aarhus 1935-2010 - historier om en myriade samlet i anledning af Parkkollegiernes første femoghalvfjerds år