Liaisonpsykiatri & TERM-modellen: fra forebyggelse til fejlbehandling Har psykologer et medansvar Forstør
Kategorier / sektioner:

Liaisonpsykiatri & TERM-modellen: fra forebyggelse til fejlbehandling Har psykologer et medansvar (Bog, Paperback)

Af: Bente-Ingrid Bruun

Forlag: Books on demand
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 164
Dato for udgivelse: 20-7-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788771147346
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 8-10 dage efter bestilling.

125,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Skal mennesker med multisystem- og overfølsomhedssygdomme som fibromyalgi og eloverfølsomhed, EHS, psykiatriseres hos praktiserende læger, og skal deres gener ikke længere udredes hos speciallæger? Skal syge mennesker behandles ud fra anbefalinger i en liaisonpsykiatrisk TERMmodel, selvom den bygger på en forældet bio-psyko-social sygdomsmodel, hvor årsager, sygdomsmekanismer og belastende miljøfaktorer er frasorteret? Skal tidens syge placeres i en fælles diagnosekasse Bodily Distress Syndroms (BDS) ud fra simpel symptomtælling, og skal WHO's ICD-10 diagnoser konverteres til funktionelle syndromer, som ønsket af professor Per Fink i den århusianske liaisonpsykiatri, der støttes af TrygFonden og nogle sundhedspsykologer? Skal miljøsyge mennesker usynliggøres i registre som psykisk syge, så de passer ind i tidens besparelses- og reformprojekter? Skal det kamufleres, at politisk/finansielle EU beslutninger allerede har negative helbreds- og miljømæssige konsekvenser? Et høringsudkast fra Dansk Selskab for Almen Medicin til ´Klinisk vejledning om Funktionelle Symptomer og Lidelser´ har synliggjort en magtfuld mørk diskriminerende sundhedspolitik, og flere høringssvar er offentliggjort i bogen.
Forhåbentlig bliver høringsudkastet ikke udgivet som en klinisk vejledning, for det er hverken i overensstemmelse med lægeløftet eller god lægeetik. Selvfølgelig skal miljøsyge mennesker ikke have pålagt et individuelt ansvar for samfundsskabte gener. De skal hverken fejldiagnosticeres eller fejlbehandles!
Bente-Ingrid Bruun har arbejdet som lægesekretær på medicinske afdelinger. Cand. Psych. 1973. Autoriseret klinisk børnepsykolog med fokus på forebyggelse. Sideløbende undervisning og privat praksis/kursusvirksomhed. Debattør og forfatter. Medlem af Dansk Psykolog Forening og Dansk Forfatterforening.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Liaisonpsykiatri & TERM-modellen: fra forebyggelse til fejlbehandling Har psykologer et medansvar

Liaisonpsykiatri & TERM-modellen: fra forebyggelse til fejlbehandling Har psykologer et medansvar