Lise Meitner og spaltningen af uran Forstør
Kategorier / sektioner:

Lise Meitner og spaltningen af uran (Bog, Hæftet)

Af: Preben Hartmann-Petersen

Forlag: Polyteknisk Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Idéernes bagmænd.
Sideantal: 92
Dato for udgivelse: 18-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788750209706
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Anvendelighed: Fra 14 år
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

129,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den verdensberømte østrigske fysiker Lise Meitners liv blev præget af hendes jødiske baggrund, og af at hun var kvinde i en mandsdomineret forskerverden.
Femten gange blev hun nomineret til en Nobelpris, men opnåede aldrig at få denne blandt alle priser mest eftertragtede. Da hun i 1938 tvinges til at forlade et nazistisk Tyskland, og hermed opgive et nært og mangeårigt, succesfuldt samarbejde med den tyske kemiker Otto Hahn, tager han hele æren for det arbejde, de sammen havde udført, og som ender med en Nobelpris til ham alene.
Imidlertid blev det Lise Meitner, der som flygtning i Sverige forklarede, hvad Hahn og hans medarbejder Fritz Strassmann havde observeret i laboratoriet, men ikke selv kunne gøre rede for, og som lagde grunden til en forståelse af fissionsprocessen, dvs. den proces, der forløber, når f.eks. en atombombe bringes til sprængning. Selv tog hun afstand fra enhver anvendelse af atomenergi i krigsøjemed.
Bogen beskriver den trygge barndom i Østrig, hendes lykkelige år i Tyskland, et i begyndelsen meget ugæstfrit Sverige og en livsafslutning i England, hvor hun omsider får den internationale anerkendelse, hun til fulde fortjente.
Preben Hartmann-Petersen er kemiker, tilknyttet Laborantskolen i København. Han er forfatter og medforfatter til en række videnskabelige og populærvidenskabelige bøger.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Lise Meitner og spaltningen af uran

Lise Meitner og spaltningen af uran