Nedsat pris! Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet
Kategorier / sektioner:

Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Henrik Hansen

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771186994
Udgave: 1. (10-12-2015)
Oplag: 1. (10-12-2015)
Første udgivelsesår: 2015
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 388
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen giver et nyt perspektiv på den historiske læsning i dansk og har særlig vægt på de idé-, kultur- og kunsthistoriske strømninger i litteraturen fra middelalderen frem til og med sidste århundredeskifte.
Dermed opnår eleven en forståelse for, hvordan samspillet mellem skiftende idehistoriske anskuelser og samfundstyper skaber nye rammer og udtryksmuligheder for litteraturen.
Eksemplerne giver en solid ramme, som læreren kan bruge som grundlag for at udvælge øvrig litteratur, der passer til den givne undervisningssituation. Her er bl.a. eksempler på folke- og trylleviser samt tekster fra Kingo, Holberg, Ewald, H.C. Andersen, Aarestrup, Bang, Pontoppidan, Rifbjerg, Kristensen og Strunge.
Den er skrevet til dansk på gymnasier, hf, VUC m.m. og indbyder til flerfagligt samarbejde med filosofi, billedkunst, samfundsfag og historie. Hvert kapitel indeholder udover de ide- og kulturhistoriske afsnit en række analyser og oplæg, der ud fra konkrete litterære eksempler trækker linjer til tidens tanker og disses betydning for litteraturens temaer og udtryksmåder. Hertil kommer forfatterbiografier og arbejdsspørgsmål.
Henrik Hansen er lektor og mag.art. i nordisk litteratur fra Aarhus Universitet. Indtil 2012 underviste han i dansk på Horsens Statsskole.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet

Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet