Nedsat pris! Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet Forstør
Kategorier / sektioner:

Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet (Bog, Hæftet)

Af: Henrik Hansen

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 356
Dato for udgivelse: 10-12-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788771186994
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

345,50 kr

-1%

Vejl. pris: 349,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen giver et nyt perspektiv på den historiske læsning i dansk og har særlig vægt på de idé-, kultur- og kunsthistoriske strømninger i litteraturen fra middelalderen frem til og med sidste århundredeskifte.
Dermed opnår eleven en forståelse for, hvordan samspillet mellem skiftende idehistoriske anskuelser og samfundstyper skaber nye rammer og udtryksmuligheder for litteraturen.
Eksemplerne giver en solid ramme, som læreren kan bruge som grundlag for at udvælge øvrig litteratur, der passer til den givne undervisningssituation. Her er bl.a. eksempler på folke- og trylleviser samt tekster fra Kingo, Holberg, Ewald, H.C. Andersen, Aarestrup, Bang, Pontoppidan, Rifbjerg, Kristensen og Strunge.
Den er skrevet til dansk på gymnasier, hf, VUC m.m. og indbyder til flerfagligt samarbejde med filosofi, billedkunst, samfundsfag og historie. Hvert kapitel indeholder udover de ide- og kulturhistoriske afsnit en række analyser og oplæg, der ud fra konkrete litterære eksempler trækker linjer til tidens tanker og disses betydning for litteraturens temaer og udtryksmåder. Hertil kommer forfatterbiografier og arbejdsspørgsmål.
Henrik Hansen er lektor og mag.art. i nordisk litteratur fra Aarhus Universitet. Indtil 2012 underviste han i dansk på Horsens Statsskole.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet

Litterære mønstre: fra middelalder til modernitet