Livsrusen: En bog om Henrik Pontoppidan (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Flemming Behrendt

Forlag: Gads Forlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712058694
Udgave: 1. (10-09-2019)
Oplag: 1. (10-09-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 704
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

DEN FØRSTE BIOGRAFI OVER PONTOPPIDAN, NOBELPRISMODTAGER OG FORFATTER TIL NOGLE AF DANSK LITTERATURS ALLERSTØRSTE VÆRKER.


H.C. Andersen skrev tre selvbiografier, den ene større end den anden. Hans største efterfølger som fortæller, Henrik Pontoppidan (1857-1943), udgav to, den ene mindre end den anden. Andersen krængede ud med sit liv, Pontoppidan pakkede det ind og ned. 

Gennem to menneskealdre har historien måttet nøjes med den viden, Pontoppidan her slap fri, og som et langt stykke ad vejen ganske ukritisk er blevet taget for gode varer.
Nu udkommer den store, demaskerende biografi om vores første Nobelpristager, forfatteren til Lykke-Per og en lang række andre af de væsentligste værker, som dansk litteratur kan byde på. Med udgangspunkt i bl.a. mere end 7.000 private breve åbner Livsrusen den historie, Pontoppidan selv lukkede og forseglede med sit litterære testamente. Den harmoniske og rolige personlighed, som Pontoppidan selv fremstillede, kunne aldrig have skrevet forfatterskabets 40 værker.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Livsrusen: En bog om Henrik Pontoppidan

Livsrusen: En bog om Henrik Pontoppidan