Søgning på underkategorier- og emner:
Kom med ud i vildnisset og opdag æstetikken, glæden og smagen ved at sanke det vilde. Bogen præsenterer dig for alle aspekter af vild mad; fra sankning til... Læs mere
"Svampene vokser overalt i skove og marker, især om efteråret. Under jorden ligger svampens mycelium, et væv af fine hvide tråde, hvorfra udskyder frugtlegemerne, hvad vi... Læs mere
I det indledende kapitel gives der eksempler på, hvordan forskellige kulturer over hele verden har anvendt plantestoffer i forebyggelse og... Læs mere
Vi går forbi dem dagligt, træder på dem og spiser dem levende eller døde, men er vi i virkeligheden klar over, hvad de er for nogle væsener planterne? Anders Lund Madsen og professor... Læs mere
Fortællingen om Flora Danica er historien om et af verdens mest ambitiøse værker om planternes rige. Sat i verden af Frederik V og gennem intet mindre end 122 år skabt i... Læs mere
Bogen giver informationer om, hvordan man høster og tilbereder vilde planter. Der gives en række gode grundopskrifter, som kan følges, når vilde urter og frugter skal tilberedes. Læs om hvordan du kan anvende forskellige, dansk planter i madlavningen, fx
Selvforsyning er kodeordet for Frank Erichsen på Kastaniegården uden for Grenå på Djursland. Som i det første bind af "Det enkle liv" deler han i... Læs mere
Frank Erichsen - ung, seriøs bondemand på Djursland - giver i denne bog sit bud på, hvordan man på én sæson klarer: - at bygge et drivhus, - høste sine... Læs mere
Anemette Olesens bog rummer en rig gennemgang af den botanik og magi, der knytter sig til de traditionelle urter. For få hundrede år siden var hekse en fast bestanddel af... Læs mere
Sylt vilde bær og frugter beskriver og viser, hvordan man fremstiller sine egne smagfulde og spændende sylterier med udgangspunkt i naturens vilde bær og frugter. Ud over at... Læs mere
Træer og buske spiller en stor rolle i vort liv, og der er meget at fortælle om de enkelte arter. Eg bruges til huse, møbler, skibe. Vore ældste ege er ca. 1000 år gamle og lever endnu.... Læs mere
Saml urter og brug dem i køkkenet - hver dag. Dette er bogen, der med tip til at sylte, salte, henkoge, tørre, fermentere og meget mere giver konkrete ideer til, hvordan man bruger... Læs mere