Nedsat pris! Livsvidenskabernes materialitet
Kategorier / sektioner:

Livsvidenskabernes materialitet (Bog, Hæftet, Dansk)

Forlag: Forlaget Slagmark, Tidsskrift for idéhistorie
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slagmark
Sideantal: 190
Dato for udgivelse: 20-2-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
Nr. i serien: Bind: 78,
Redaktion: Thomas Erslev, Christoffer Basse Eriksen
ISBN-13: 9788791041990
Produkt type: Bog
Bidragyder: Signe Nipper Nielsen, Sidsel Jelved Kennild, William Viney, Emil Leth Meilvang, Thomas Erslev, Nick Hopwood, Signe Skjoldborg Brieghel
Paralleltitel: Slagmark 78
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

130,50 kr

-13%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Vi lever ikke længere kun i atombombens skygge, men med det skjulte allestedsnærvær af pacemakere, gensekvensering og reagensglasbehandling. Livet selv - planternes, dyrenes og menneskenes liv - er blevet noget, vi ændrer på, intervenerer i og forsøger at forbedre. Disse nybrud forårsager en række politiske, filosofiske og etiske diskussioner, men de fordrer også nye idéhistoriske spørgsmål: Hvor stammer livsvidenskabernes teknikker og instrumenter fra? Hvordan bruges de? Hvad er det for nogle dele af den levende natur, der bliver undersøgt? Hvordan kommer den ind i laboratoriet? Hvordan bliver naturen repræsenteret i notater, tabeller og videnskabelige artikler? Hvilke nye idéer om den levende materie opstår?

Centralt i alle disse spørgsmål er materialiteten. Studiet af det levende har altid været indspundet i omgangen med instrumenter, kroppe og alle former for stof. I dette nummer af Slagmark præsenterer vi syv stærke bud på, hvad livsvidenskabernes materialitet er, hvad den betyder og hvordan den er blevet til. Bidragene spænder tidsligt fra det 17. århundrede til 2018 og emnemæssigt tilsvarende bredt. Denne spændvidde fremviser ligheder og forskelle mellem ellers adskilte idéhistoriske emner, og åbner for nye perspektiver.

Dette nummer af Slagmark byder også på en nyskabelse, idet vores anmeldelsessektion er blevet omdannet til en ny Kritik-sektion. I stedet for en række korte anmeldelser vil Slagmark fra dette nummer bringe en lille håndfuld længere anmeldelsesessays. I dette nummer om konservatisme, kvinders rolle i teknologihistorien og økologisk filosofi.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Livsvidenskabernes materialitet

Livsvidenskabernes materialitet