Luftballoner: Karnevalisme, fantastik og magisk realisme i dansk
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Luftballoner: Karnevalisme, fantastik og magisk realisme i dansk (Bog, Limryg, Dansk)

Af: Rigmor Kappel Schmidt

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 280
Dato for udgivelse: 29-4-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
Redaktion: Lars Granild
ISBN-13: 9788772110639
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Kom med på ballonfart gennem dansk litteratur. Forfatterne er så realistiske, at man kan se Svend Åge Madsens Aarhus og Ib Michaels Nørrebro for sig. Og samtidig har hver af dem en tvist af en anden skrivemåde, noget fremmed og eksotisk, der sætter farver på den jordnære, fornuftsbaserede realisme. Det kan være grotesk realisme, magisk realisme eller fantastik, der giver realismen dens farvning, men den oprørske karnevalisme kan også komme på banen og vende op og ned på det velkendte og hverdagslige.

Denne leg med realismen går igen hos en lang række af vores kendte og elskede forfattere. Og den er omdrejningspunktet for Luftballoner, som introducerer til disse oversete strømninger i dansk litteratur. Introduktionen fører eleven ind i de forskellige stilretninger, og antologien bringer uddrag af skønne og sprælske tekster fra Holberg til i dag og med teksteksempler fra verdenslitteraturen. Undervejs kan også tre kanonforfattere krydses af. Til alle tekster er der introduktioner og arbejdsspørgsmål.

Tematisk samler teksterne sig omkring folk der stiger til vejrs eller drages mod afgrunden. Højst overraskende viser det sig nemlig, at den stilistiske og kompositoriske leg med realismen hos mange af forfatterne bliver kombineret med luftballoner, vinger eller slet og ret oprør mod tyngdeloven. Eller med en dragning mod afgrunden, mod det underjordiske eller bare kælderen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Luftballoner: Karnevalisme, fantastik og magisk realisme i dansk

Luftballoner: Karnevalisme, fantastik og magisk realisme i dansk