Nedsat pris! Lyset skinner i mørket: Fjodor Dostojevskij og hans tid Forstør
Kategorier / sektioner:

Lyset skinner i mørket: Fjodor Dostojevskij og hans tid (Bog, Hæftet)

Af: Kjeld Laursen

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 370
Dato for udgivelse: 31-5-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Redaktion: Anne Mette Palm
ISBN-13: 9788702234992
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

229,45 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 170 år har den russiske forfatter Dostojevskijs romaner fængslet folk i hele verden. Hans liv er imidlertid lige så fascinerende som hans romaner. Dette er ikke en litterær analyse eller fortolkning. Det er en skildring af Dostojevskijs dramatiske liv i romanform, baseret på omfattende research og historisk indsigt i Rusland midt i 1800-tallet. I Lyset skinner i mørket følger vi Fjodor Dostojevskij fra barndommen i  lægehjemmet ved fattighospitalet i Moskva til ungdommen i Sankt-Petersborg, hvor han gennemgik uddannelsen til militær-ingeniør, men samtidig fordybede sig i litteraturen og selv begyndte at skrive. Han trådte ud af militæret og satsede alt på sin første roman, der gav ham en strålende debut.
Han involverede sig i en politisk sammensværgelse, blev arresteret og dømt til døden, men benådet af tsaren på skafottet og i stedet straffet med tugthusog militærtjeneste i Sibirien. Det lykkedes ham at kæmpe sig tilbage og genvinde sit litterære ry, men personlige og økonomiske problemer tvang ham til at flygte til eksil i Vesteuropa i fire år.Vi hører om kvinderne i hans liv, om hans spillelidenskab og epilepsi og om hans anden kones enestående kærlighed og tålmodighed, hans glæde over børnene og familielivet.
Hans ofte dystre og dybe romaner, Forbrydelse og Straf og Kældermennesket skabte ham et voksende ry, til han døde på berømmelsens tinde.
Sideløbende med historien om Dostojevski tegnes et billede af to tsarer, Nikolaj I og Aleksander II og den historiske udvikling i Rusland på Dostojevskijs tid.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Lyset skinner i mørket: Fjodor Dostojevskij og hans tid

Lyset skinner i mørket: Fjodor Dostojevskij og hans tid