Nedsat pris! Lystrejser: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Lystrejser: roman (Bog, Indbundet)

Af: Nedjma

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 263
Dato for udgivelse: 25-9-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Birgitte Blum
ISBN-13: 9788779734012
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Michala Clante Bendixen
Originaltitel: La traversée des sens
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Fransk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

228,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ny erotisk roman af skrevet af Nedjma, en 40-årig arabisk kvinde – som på grund romanens emne og dens kvindelige hovedpersons brud med islams seksuelle tabuiseringer af sikkerhedsmæssige grunde igen har valgt at udgive sin bog under pseudonym. For fire år siden udkom Nedjmas debutroman Mandelen, som blev en international bestseller og solgt i over to millioner eksemplarer på verdensplan.
Ligesom i Mandelen følger vi også i denne nye roman en ung kvindes rejse ind i et erotisk ukendt land. Ind i begærets og seksualitetens verden – en verden styret af mænd og underlagt mændenes lov.  På sin bryllupsdag forstødes den unge kvinde Leila, fordi hendes mødom – hendes hymen – er brudt, defloreret. Ligesom andre nordafrikanske teenagepiger, havde Leila og hendes søster været udsat for ´tqaf´ en praksis udført af deres mødre for at sikre døtrenes jomfruelighed indtil bryllupsnatten, som for at ´forsegle´ dem og beskytte dem mod penetrering. Det betyder, at pigen bliver ´snøret til´. Indtil et tilsvarende ritual på bryllupsaftenen der altid er udført af den samme person som udførte de første/indledende foranstaltninger.
Leilas forsøg på at finde den kvinde der først forseglede hende, er nytteløse. Hendes tante, Zobida, en frigjort og kyndig ekspert i seksualitet i fyrrerne ledsager hende i hendes søgen efter ´forseglersken´. Hun kommer i forbindelse med forskellige mennesker, stammer og skikke, ligesom hun opdager sin egen krop og dens seksuelle potentialer. Ja i det hele taget meningen med ordet ´sex´.
Denne odyssé ind i kroppens og lysternes univers bliver samtidig en blotlæggelse og opdagelse af den arabiske kultur og dens fastlåste, feudale og teokratiske traditioner. Ved rejsens afslutning forstår Leila, at Zobida vist ikke har haft helt rent mel i posen med hensyn til vigtigheden og betydningen af at være uberørt med tilhørende intakt mødom. Den store fortælling om jomfruelighedens betydning er  en fundamental byggesten i de arabiske mænds seksuelle dobbeltmoral.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Lystrejser: roman

Lystrejser: roman