Nedsat pris! Madame d'Ora Forstør
Kategorier / sektioner:

Madame d'Ora (Bog, Hæftet)

Af: Johannes V. Jensen

Forlag: Gladiator
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Sandalserien 30
Sideantal: 307
Dato for udgivelse: 15-2-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Nr. i serien: Bind: 1,
Redaktion: Hans Otto Jørgensen
ISBN-13: 9788793128927
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Efterord: Hans Otto Jørgensen - Omslagsgrafiker: Thomas Joakim Winther - Omslagsillustrator: Halfdan Pisket
Forord: Hans Otto Jørgensen
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
191,25 kr
epub
41,25 kr
zip_mp3
68,75 kr

191,25 kr

-23.5%

Vejl. pris: 250,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Johannes V. Jensen (1873 – 1950) er en dansk nationalskat. Romaner som Kongens Fald og Den Lange Rejse bidrog til at han modtog Nobelprisen i litteratur i 1944, der sikrede ham en plads som en af de mest prominente figurer indenfor europæisk litteraturhistorie, dengang såvel som nu.   
Madame D’Ora er den første af Jensens to Amerikaromaner, den udkom kort efter Kongens Fald og chokerede datidens læsere i både sin form og indhold. For Madame D’Ora er kitsch af værste skuffe, og et overraskende projekt fra Jensens hånd. Romanens handling udspiller sig i New York, hvor den Londonfødte videnskabsmand Edmund Hall søger efter selve livets grundstof, mens hans kone Madame D’Ora kæmper med jalousien over Halls fascination af unge kvinder og det spirituelle.  De to hovedpersoner er i sig selv parodier: Edmund Hall er videnskabsmand og som i myten om Faust i færd med at finde selve livets urstof, det vil sige, som Hall selv udtrykker det: hvad Stof er og hvordan det kan omsættes til Kraft. Og Madame D’ora er falleret varietésangerinde, og allerede for gammel til at indtage rollen som forførende viv. Selve romanens genreopbygning er også en parodi: ikke blot over kærlighedsromanens melodrama, men også thriller-og horrorgenren.       
På den måde er Madame D’Ora en rigtig ’amerikanerroman’ – fyldt med spænding og gys, men også humor og den ironiske distance, vi sådan praler af at bemestre her i det kolde nord. Og ikke mindst er den en sand fornøjelse for enhver, der ønsker at dykke ned i et overraskende saftigt hjørne af Johannes V. Jensens forfatterskab.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Madame d'Ora

Madame d'Ora