Mærk alderdom: fra 33 til 88 år Forstør
Kategorier / sektioner:

Mærk alderdom: fra 33 til 88 år (Bog, Hæftet)

Af: Ea Ørum

Forlag: Ensomme Gamles Værn
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 118
Dato for udgivelse: 1-9-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Illustrator: Marie Ravn
ISBN-13: 9788799387168
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

165,40 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Journalist og historiker Ea Ørum på 33 år satte sig i en kørestol og flyttede på plejehjem i en uge. Hun ville give andre mulighed for at mærke, hvordan alderdom føles ved selv at placere sig i den. 


"Mærk Alderdom - fra 33 til 88 år" byder på fotografier, essays og interviews med de andre beboere, der alle oplever alderdom vidt forskelligt. En følte "klaustrofobi", en anden havde det som "blommen i et æg". Bogen siger ikke, hvordan alderdom er - den dyrker ikke én vinkel, men portrætterer forskellighederne med henblik på at udfolde de rammer, som alderdom placeres i. Hvornår trives en gammel, og hvornår trives en gammel ikke?


Bogen peger også på konsekvenserne af plejehjemslivet, som de ser ud på en 33-årig krop. Ea Ørum får begyndende liggesår og kommer ikke udenfor. De oplevelser bringer teksten omkring hendes nærmeste familie, hendes morfar, der døde på sit andet plejehjem, og hvordan Ea Ørum i dag ville have behandlet ham anderledes, hvis hun bare havde vidst, hvad hun ved nu.


Ea Ørum skriver i bogen "Mærk Alderdom - fra 33 til 88 år": "Jeg boede på mit eget værelse, jeg blev hejst op og ned med lift, og jeg fik ble på. Jeg ville behandles, som alle andre i samme situation ville være blevet behandlet.


Jeg var ikke længere privat. Jeg var afhængig. Jeg blev en arbejdsplads."


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mærk alderdom: fra 33 til 88 år

Mærk alderdom: fra 33 til 88 år