Mærkedage: en historie Forstør
Kategorier / sektioner:

Mærkedage: en historie (Bog, Paperback)

Af: Jens Smærup Sørensen

Forlag: Gyldendal
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Serietitel: Gyldendal paperback
Sideantal: 408
Dato for udgivelse: 1-9-2009
Udgivelse: 3. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788702080377
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Leo Scherfig
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Hæftet
228,75 kr
Bog
Paperback
99,95 kr
Hardback
152,95 kr
epub
41,25 kr

99,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Der er Mærkedage der skal fejres - en konfirmation i 1934, et sølvbryllup i 1967 og en tresårsdag i 2003. Det sker i Staun Forsamlingshus, så længe det er der, og så - da alt andet også er forandret - på et stort hotel. Gennem festerne følger vi de to familier på Bisgaard og Kristiansminde, men også mange af deres gæster, der for det meste er lige så ihærdigt optaget af at tilpasse sig skiftende tider og skikke som af at følge deres helt egne længsler.
Den gamle Søren Godiksen må se alt hvad han har troet på blive til ingenting. Sønnerne og døtrne på de to gårde søger hver på sin måde at indrette deres liv i en ny tid, hvor meget lidt er givet på forhånd: adoptivbarnet Axel kommer til at overtage det meste af landsbyen; de vilde ´tøser´ Emma og Mary finder udveje fra de tidligere så fastlagte men nu ganske meningsløse kvinderoller; deres lillebror Peder og hans elskede kusine Ellen kommer til at optræde på den store verdens scene, som krigshelt og som FN-ansat. Og næste generation igen har helt indlevet sig i nutidens forbrugersamfund. Men arbejder måske også, som akademikeren Søren Lundbæk, på at ´forstå´ alle de voldsomme forandringer op gennem det 20. århundrede.
Mærkedage er en både tragisk og lattermild fortælling om den gamle bondekulturs endelige opløsning i den moderne verden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mærkedage: en historie

Mærkedage: en historie