Nedsat pris! Magten og menneskene: Vejle Amts historie 1794 til 2006 Forstør
Kategorier / sektioner:

Magten og menneskene: Vejle Amts historie 1794 til 2006 (Bog, Indbundet)

Forlag: Forlaget Jelling
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 432
Dato for udgivelse: 6-10-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Redaktion: Lars Bjørneboe, Karen Skovbjerg
Medforfattere: Lars Bjørneboe, Karen Skovbjerg
ISBN-13: 9788792571038
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Diverse: John Juhler Hansen
Fotograf: Benny Andersen
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

182,70 kr

-13%

Vejl. pris: 210,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En politisk og administrativ epoke i Danmarkshistorien var slut, da Vejle Amt i 2006 blev nedlagt som led i strukturreformen, hvor de 14 amter blev afløst af fem regioner. Nu tre år senere fortælles hele historien om Vejle Amt.
Magten og Menneskene er historien om magten og dens forvaltere, de politiske spydspidser fra Orla Lehmann over Erling Tiedemann til Otto Herskind Jørgensen, og de mange mennesker, der førte de politiske visioner ud i livet, samt alle de ansatte, som mødte borgerne på amtets institutioner fra skoler til sygehuse.
Hermed skildres Vejle Amts historie for første gang i sin helhed fra amtets opståen og udvikling til dets afvikling. Og i alle dets facetter. Her er historikernes beretning og bidrag fra embedsmænd, der har stået i amtets maskinrum, samt forskernes spændende bud på amtets betydning og forvaltning.
Således udreder museumsinspektør Brian Wiborg trådene i den dramatiske kamp om at få Jyllands internationale lufthavn placeret i Billund, mens professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen gør rede for udviklingen på sundhedsområdet, hvor Vejle Amt snupper førertrøjen som foregangsamt og bliver kendt ud over landets grænser som hjerteamt.
Vejle Amt bliver – som flere andre amter – en succes. Alligevel bliver amterne nedlagt. Hvorfor giver kommunalforskerne Thomas Pallesen og Roger Buch et bud på. Deres opsummering af de erfaringer, vi har med i bagagen fra Vejle Amts historie, er spændende læsning midt i den regionale valgkamp.
Magten og Menneskene sætter helt håndgribeligt historien ind i dens geografiske sammenhæng, idet Kulturarvstyrelsens direktør Steen Hvass udpeger sporene i landskabet efter de første ti tusind års mennesker og deres konsolidering af magten. Mens andre, født, opvokset og bosat i amtet, guider os ud til steder med en særlig betydning for netop dem – fra Allan Simonsens fodboldbaner i Vejles enge og Stig Rossens musicalakademi i Fredericia over Holger Bagger-Sørensens somre i Hvidbjerg til Elsebeth Gerner Nielsens glæde ved Kolding Å.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Magten og menneskene: Vejle Amts historie 1794 til 2006

Magten og menneskene: Vejle Amts historie 1794 til 2006