Nedsat pris! Maske og forklædning i Danmark Forstør
Kategorier / sektioner:

Maske og forklædning i Danmark (Bog, Indbundet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Skrifter fra Museum Sønderjylland
Sideantal: 410
Dato for udgivelse: 10-11-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Nr. i serien: Bind: vol. 7,
Redaktion: Inge Adriansen, Carsten Bregenhøj
ISBN-13: 9788771241396
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker:Jørgen Sparre
Illustrationsangivelser: 28 cm
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

348,70 kr

-22.5%

Vejl. pris: 449,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Til fest og ballade ønsker mange af os et lille ekstra pift til vores udseende - eller måske at være en helt anden blot for et par timer. Derfor har vi også langt tilbage i historien brugt masker og andre former for forklædning til at skabe glæde, overraskelse eller tiltrække andres blikke.
Maske og forklædning i Danmark fortæller om vores lyst til at lege med identiteten lige fra vikingetidens uldmasker til vores dages monstermasker i latex. Fra maskeraderne på Ludvig Holbergs tid til brasiliansk samba i Aalborg.
Nogle traditioner udvikler sig, andre forsvinder. I dag er der ikke mange, der til jul klæder sig ud som en julebuk - men traditionen lever bl.a. videre i de julebukke af strå, som vi i december måned kan se i butiksvinduerne. Og når landets folkeskolelever til fastelavn klæder sig ud som Harry Potter og Spiderman for at slå katten af tønden for de søde sager, så er der ingen der tænker på at traditionen har rødder i Christian IVs kroningsfest, hvor den unge konge konkurrerede til hest udklædt som pave og som kvinde. En mere genkendelig efterkommer af denne tradition er den sønderjyske ringridning.
Overalt i verden fortsætter mennesker med at udforske, ændre og vende op og ned på deres udseende. Vi finder på nye anledninger som polterabend og sidste skoledag og genopliver gamle skikke som halloween og linjedåb ved Ækvator. En ting er sikker: Legen stopper ikke. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Maske og forklædning i Danmark

Maske og forklædning i Danmark