Nedsat pris! Med hånden på statskassen: Økonomer i regering
Kategorier / sektioner:

Med hånden på statskassen: Økonomer i regering (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Jørgen Hansen

Forlag: Djøf Forlag
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788757440867
Udgave: 1. (29-06-2019)
Oplag: 1. (29-06-2019)
Indbinding: Hardback
Sideantal: 600
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bortset fra en uge i 1920 og et halvt år i 1945 har der være økonomer i alle danske regeringer mellem 1897 og 2014. I 1970’erne var man oppe på at have 6 økonomer i regeringen. Men siden Margrethe Vestager forlod regeringen for at blive kommissær, har der kun af og til været en enkelt. Andre samfundsfag har overtaget magten.


I denne bog skildres økonomernes historie i toppen af dansk politik. Der er 28 portrætter af økonomer, der har været ministre. Fra Erik Scavenius til Erhard Jakobsen og Peter Brixtofte. Det er en bog om økonomer, skrevet af 24 økonomer. Men ikke skrevet for økonomer; bogen giver et interessant indblik i det sidste hundrede års danmarkshistorie.


Forfatterne har på forskellig måde haft et forhold til dem, de skriver om. Det giver meget forskellige portrætter. Nogen maler forsigtige, realistiske portrætter; andre laver mere dristige skitser af nogle få hovedlinjer.De beskrevne er meget forskellige. Nogen blev økonomer, fordi de skulle læse et eller andet, mens de opbyggede den politiske karriere; andre var topøkonomer, inden de blev politikere.


Bogen er redigeret af tre af dansk økonomis ’grand old men’, fhv. nationalbankdirektør Jens Thomsen, fhv. overvismand Niels Kærgård og fhv. direktør for Dansk Industri Jørgen Hansen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Med hånden på statskassen: Økonomer i regering

Med hånden på statskassen: Økonomer i regering