Nedsat pris! Med livet i lommen: Online-generationens udfordringer
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Med livet i lommen: Online-generationens udfordringer (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Rasmus Palludan

Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788717043183
Udgave: 1. (12-06-2013)
Oplag: 1. (12-06-2013)
Første udgivelsesår: 2013
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 228
Originalsprog: Dansk

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Spørger man et ungt menneske idag, hvordan det ville være at undvære sin smartphone eller internettet i to døgn, ville svaret formodentlig være “forfærdeligt!” At have kontakt til vennerne døgnet rundt er blevet helt uundværligt, hvis man vil være en del af fællesskabet.


De unge er en del af “Gollum-generationen”, der er lige så forbundne til smartphonen, som det slibrige væsen fra Ringenes Herre var til den magiske ring. I bogen beskriver forfatterne også, hvorfor unge i dag kan betragtes som “cyborgs” i en tid, hvor informationsteknologi er blevet en organisk udvidelse af mennesket.


De sociale medier gør, at de unge gennemlever en “to-hovedet opvækst”, fordi de både skal passe deres “fysiske hoved”, når de står op, går i bad og børster tænder, og deres “digitale hoved”, når de sørger for, at deres profiler på sociale medier ser ordentlige ud. Det gør de blandt andet ved at dele ud af deres privatliv. De digitale medier giver de unge nye muligheder på alle fronter. Men der har også vist sig at være risici og uheldige følgevirkninger. Denne bog tager pulsen på danske børn og unges brug af de digitale medier og vejleder ud fra den seneste forskning om, hvad brugerne, deres forældre, lærere og pædagoger skal være opmærksomme på for at undgå uheldige faldgruber.


Hvordan navigerer man sikkert rundt blandt de mange informationer? Er de digitale venner rigtige venner, og hvad skal børn (og deres forældre, lærere eller pædagoger) gøre, hvis de udsættes for digital mobning? Kan man udvikle en afhængighed af sociale medier eller computerspil, og hvordan påvirker det de unges personlighed, når de altid “googler” og zapper og aldrig har tid til at fordybe sig?


De to unge forfattere er vokset op mens de digitale medier udviklede sig og blev allemandseje og har beskæftiget sig intenst med forskningen på området, bl.a. i forbindelse med udarbejdelsen af en række artikler til Berlingske om emnet. Til bogen har de interviewet en række danske børn om deres liv med digitale medier. De er begge uddannet cand. comm. i journalistik fra Roskilde Universitet.


På dette link kan du se en præsentationsvideo http://youtu.be/w8s7L0eZMto

Følg med på http://www.facebook.com/MedLivetILommen

Anmeldelser (0)