Nedsat pris! Meldahls Råd-, Ting- og Arresthus
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Meldahls Råd-, Ting- og Arresthus (Bog, Hardback, Dansk)

Forfattere: Søren Mentz, Claus M. Smidt, Jørgen Ganshorn, Lars Vester Jakobsen og Realdania Byg A/S

Forlag: Realea
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792230317
Udgave: 2. (06-07-2011)
Oplag: 1. (06-07-2011)
Første udgivelsesår: 2005
Indbinding: Hardback
Sideantal: 60
Forord af': Realdania Byg
Fotograf: Helene Høyer Mikkelsen mfl.
Fagredaktør: Anne Dorthe Walther
Originalsprog: Dansk

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

Status: Mangler pt. fra forlaget. Leveringstid ukendt.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den 6. juli er en helt speciel dag i Fredericia. Det er dagen for mindet om Slaget ved Fredericia i krigen i 1848, og det var også på denne dag i 1860, at Fredericias borgere kunne indvi byens nye rådhus. Et imposant hus bygget i tidens stil, historicisme, af en af landets absolut førende arkitekter, Ferdinand Meldahl. Rådhuset lå, som det ligger i dag, trukket tilbage fra gadelinjen; et simpelt men effektivt træk fra Meldahls side, der åbner Vendersgade og danner et stort torv foran byens hus.

Rådhuset er karakteristisk med sine tre gavle mod pladsen, hvoraf den midterste prydes af en balkon. Denne balkon er ikke blot et arkitektonisk pynteligt element men et resultat af politikeren og amtmanden Orla Lehmanns ønske om at tale til folket. Et massivt regnvejr på indvielsesdagen og efterfølgende fraflytning grundet anden beskæftigelse resulterede dog i, at Orla Lehmanns drøm aldrig gik i opfyldelse. Orla Lehmann nåede aldrig at tale fra balkonen, men det har ikke gjort intentionen med balkonen og pladsen til skamme. Hvert år den 6. juli lige siden har Fredericia fejret mindet om krigen, og Meldahls gamle Rådhus har været centrum for talerne. At det netop er onsdag den 6. juli, bogen udkommer, er derfor ikke tilfældigt.

Bogen giver et indblik i Realdania Bygs arbejde med at restaurere og genskabe huset efter mange års slid, ombygninger og tilpasninger, i arkitekturen og arkitekten Meldahl samt i de intentioner, der ligger bag rådhuset. Rådhuset blev en brik i en kulturpolitisk agenda, der netop er funderet i Fredericias særlige ånd og i forestillingen om og opbygningen af ’danskhed’.

Bogen er rig på illustrationer.

Teksbidrag af: Søren Mentz ”Ånden fra Fredericia”, Claus M. Schmidt ”Det gamle Råd-, Ting- og Arresthus i Fredericia”, Jørgen Ganshorn ”Om restaureringen af Råd-, Ting- og Arresthuset i Fredericia” og Lars Vester Jakobsen ”Den farvearkæologiske undersøgelse”.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Meldahls Råd-, Ting- og Arresthus

Meldahls Råd-, Ting- og Arresthus