Nedsat pris! Forstør

Mellem Hammer, Segl og Hagekors: DKP og myten om den lånte tid (Bog, Hæftet)

Af: Jørgen Laustsen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: University of Southern Denmark studies in history and social sciences.
Sideantal: 167
Dato for udgivelse: 5-12-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Nr. i serien: Bind: vol. 268,
ISBN-13: 9788778388223
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

172,25 kr

-13%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ny bog om DKP under Hitler-Stalinpagten
Fra sommeren 1941 ydede de danske kommunister en stor indsats i modstandskampen mod besættelsesmagten. Men i den forudgående periode 1939-1941, da Nazityskland og Sovjetunionen var allierede, tilpassede DKP sig Kremls krav om ikke at kritisere Tyskland og den tyske besættelse af Danmark. Tværtimod tordnede DKP mod England og Frankrig, der blev betegnet som aggressorer og krigsophidsere, partimedlemmer, der ville gå til modstand, blev ekskluderet og DKPs formand, Aksel Larsen, advarede om, at man ikke skulle søge sin frelse i franske eller britiske tropper.
Ved Tysklands angreb på Sovjetunionen i 1941 brast den særprægede alliance mellem kommunister og nazister, og det nu forbudte parti DKP indledte sin illegalitet, der fik sin premiere med de første sabotager i 1942. Interneringen af kommunisterne i juni 1941 og forbudet mod partiet gav, sammen med det stadig voksende modstands- og sabotagearbejde, DKP en stor mængde goodwill. Dette kom partiet til gode efter krigen, hvor DKP opnåede tre ministre i befrielsesregeringen og ikke mindre end 18 mandater i Folketinget.
DKPs historie i perioden fra 1939-41 er ikke blevet skildret tidligere. I både DKPs egen selvforståelse og i historieskrivningen er de to år enten blevet overset eller blevet betragtet som en beklagelig parentes, som partiets senere modstandsaktiviteter langt overstrålede. Mellem hammer, segl og hagekors fortæller således for første gang om denne oversete periode i Danmarkshistorien, ligesom bogen er den første samlede beretning om DKP under besættelsen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mellem Hammer, Segl og Hagekors: DKP og myten om den lånte tid

Mellem Hammer, Segl og Hagekors: DKP og myten om den lånte tid