Nedsat pris! Mellemøsten under forandring: baggrund og perspektiver Forstør
Kategorier / sektioner:

Mellemøsten under forandring: baggrund og perspektiver (Bog, Limryg)

Forlag: Columbus
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 128
Dato for udgivelse: 3. kvartal 2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Medforfattere: Janus Graves Rasmussen, Jacob Graves Sørensen
ISBN-13: 9788779701380
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Ophavsangivelse: Janus Graves Rasmussen, Jacob Graves Sørensen
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

På eget lager, 1 - 2 hverdage

1 enhed på eget lager

208,35 kr

-17%

Vejl. pris: 251,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog kommer hele vejen rundt om Mellemøsten og Nordafrika (MENA). Den anvender en række teorier og begreber inden for politologi, økonomi, sociologi og international politik på MENA, og der er lagt særlig vægt på den pædagogiske fremstilling med masser af modeller, figurer og tabeller.
Målgruppen er først og fremmest samfundsfag på A-niveau, men flere af kapitlerne kan også bruges på B-niveau.
Kapitel 1: Mellemøsten: Fra arabervældet til nutidens diktaturer (9 sider). Det politiske Mellemøsten - Den arabiske ekspansion ca. 630-730 - Araberne under pres ca. 1100-1800-tallet: Korstogene, mongolstormen og Osmannerriget - Fra europæisk imperialisme til selvstændighed.
Kapitel 2: Autoritære politiske systemer med eller uden demokratisk sminke (30 sider) - Forskellige styreformer og ideologierne bag dem - Det demokratiske underskud i MENA - Hvorfor er der demokratisk underskud? - Statsmagten i MENA - Patron-klient-systemet - Islam og politik - Styrkelsen af civilsamfundet og de nye medier - Transition eller transformation? - De politiske systemer i Saudi-Arabien, Syrien, Egypten og Iran.
Kapitel 3: Ørkener og olie: MENA-landenes økonomi (20 sider) - Basis for økonomierne i MENA - Politik og statistik - Styrede markedsøkonomier - Oliestaternes rentierøkonomi MENA-landene og de samfundsøkonomiske målsætninger - Olien som vækstdriver Kleptokratierne i MENA.
Kapitel 4: Fråds og fattigdom og andre sociale skel i MENA (15 sider) - Økonomisk ulighed i MENA-landene - Levekår: Sundhed, uddannelse og levestandard - Befolkningsstrukturen: Fra pyramider til krukker - Kvinder er ikke den halve verden - Fremmedarbejdere i Golf-staterne.
Kapitel 5: MENA et minefelt i international politik (38 sider) - Krige og konflikter i MENA - IP-teorier: realisme, neorealisme, liberalisme, neoliberalismen og konstruktivisme - De israelsk-arabiske krige og konflikter - Det specielle forhold mellem USA og Israel - Irak-krigene -Slyngelstaten Iran.
På bogens hjemmeside vil der være check-spørgsmål, øvelsesopgaver, figurer, og der vil være indlagt eksempler på SRP-opgaver.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Mellemøsten under forandring: baggrund og perspektiver

Mellemøsten under forandring: baggrund og perspektiver