Nedsat pris! Menneskets rettigheder Forstør
Kategorier / sektioner:

Menneskets rettigheder (Bog, Hæftet)

Af: Thomas Paine

Forlag: Information
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 335
Dato for udgivelse: 9-3-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Oversætter: Claus Bratt Østergaard
ISBN-13: 9788775144976
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Rasmus Fly Filbert
Forord: Claus Bratt Østergaard
Originaltitel: Rights of man
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
271,20 kr
epub
288,75 kr

271,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Thomas Paines todelte essay MENNESKETS RETTIGHEDER fra 1791-92 var et af de mest indflydelsesrige skrifter i sin samtid. I dag er det et klassisk forsvar for demokrati og lighed.
MENNESKETS RETTIGHEDER var i udgangspunktet et forsvar for den franske revolution, men udviklede sig til en mere generelt fortale for demokrati og lighed via en analyse af de fundamentale årsager til utilfredshed i de europæiske samfund og en kur mod onderne forårsaget af vilkårligt styre, fattigdom, analfabetisme, arbejdsløshed og krig.
Paine argumenterede for en republikansk styreform frem for monarki og fremlagde en plan for almen uddannelse, fattighjælp, pension til de gamle og beskæftigelsesarbejde til de arbejdsløse. Planen, foreslog han, skulle finansieres af en progressiv indkomstskat. Den herskende klasse i England opfattede Paines forslag som en opfordring til revolution, og styret forbød hans bog og fængslede hans forlægger. Paine selv blev tiltalt for landsforræderi og en arrestordre blev udsendt, men Paine var på dette tidspunkt på vej til Frankrig og slap dermed for tugthuset.
Om forfatteren
Thomas Paine, 1737-1809, britisk filosof og amerikansk revolutionær. Thomas Paine udgav i 1776 Common Sense, det første skrift, der argumenterede for amerikansk løsrivelse fra Storbritannien. Efter Amerikas uafhængighed bosatte Paine sig skiftevis i Paris og England, hvor han skrev sit vigtigste værk, MENNESKETS RETTIGHEDER.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Menneskets rettigheder

Menneskets rettigheder