Mesterfortællinger: Blichers noveller som værklæsning
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Mesterfortællinger: Blichers noveller som værklæsning (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Mette Moltesen og Dorrit Færk Møller

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772111278
Udgave: 1. (04-05-2020)
Oplag: 1. (04-05-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 184
Omslagsgrafiker: Nina Hagen
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Mesterfortællinger. Blichers noveller som værklæsning er en ny og didaktiseret tilgang til at læse og analysere St. St. Blichers tre store noveller ”Brudstykker af en landsbydegns dagbog” (1824), ”Sildig opvågnen” (1828) og ”Præsten i Vejlby” (1829). Blichers evner til at skildre psykologisk komplekse mennesker, levende miljøer og eksistentielle problemstillinger gør novellerne til fængslende læsning den dag i dag. Derfor er Blicher oplagt som værklæsning på de gymnasiale uddannelser, men han er også vanskelig for en moderne læser. Det imødegår denne bog.

For det første er de tre noveller ført op til moderne retskrivning og rigt gloseret. For det andet har bogen en teoretisk gennemgang, der – med fokus på Blichers forfatterskab – viser, hvad der indgår i en litterær analyse. For det tredje er den didaktisk rettet mod værklæsning i form af arbejdsspørgsmål, kreative øvelser og forslag til videre arbejde med henholdsvis det sproglige, det mediemæssige og det litterære perspektiv. Bogen ledsages af forløbs- og modulplaner til tre undervisningsforløb: ”Brudstykker af en landsbydegns dagbog” – et forløb om novellegenren og identitet, ”Sildig opvågnen” – et litteraturhistorisk forløb og ”Præsten i Vejlby” – et krimiforløb. Du kan finde forløbsplanerne på dansklf.dk/blicher.

Bogen er rettet mod danskundervisningen på ungdomsuddannelserne, men er også givende for andre Blicher-interesserede læsere.

Anmeldelser (0)